Marengs med saltkaramel er en syndig og uhyggelig lækker dessert. Disse marengs med saltkaramel er IKKE sunde, men smager som et stykke af himlen. Den luftige og knasende marengs blandet sammen med den salte karamel og de syrlige bær er en perfekt kombination. Karamellen kan du selv lave, men kan også købes færdig. Det er dog væsentligt billigere og ikke så svært at lave den selv. Længere nede kan læses en lyn guide til at lave din egen saltkaramel.

Hvis du står og mangler en god dessert til din middag, så prøv disse. Jeg kan garantere, at dine gæster bliver meget imponeret og glade.

Du kan fylde dem med lige hvad du har lyst til. Frugt, bær, nødder, skyr eller flødeskum. Et godt fif er at vælge en syrlig frugt eller syrlige bær, de opvejer den søde marengs rigtig godt.

Og husk, man behøves ikke at være sund hele året rundt 😉

Prøv også: Verdens bedste pandekager

Lynguide til saltkaramel: 

Du skal bruge en dåse kondenseret mælk, som kan findes i de fleste supermarkeder. Jeg køber mine i Rema 1000. Udover det skal du bruge salt, vand og en gryde.

  1. Kom dåsen med kondenseret mælk i gryden og dæk den helt med vand. Dåsen skal altså IKKE åbnes, men ned i gryden.
  2. Bring vandet i kog, og lad det simre i ca. 3 timer.
  3. Hold øje med at der altid er vand nok i gryden, så den er dækket.
  4. Lad dåsen køle af en times tid inden den åbnes.
  5. Bland karamellen med en smule salt (smag til).