Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.

Surdejsboller med kerner

Surdejsboller med kerner

Reklame for Diablo Steel

Surdejsboller med kerner er simpelthen bare så lækre og saftige. Udover det er de, grundet bagestål, helt vildt sprøde. Mmmh!

Jeg elsker sprøde og saftige surdejsboller. Det er dog ingen hemmelighed, at det kræver lidt mere, at lave surdejsboller end normale boller. Jeg synes dog, at det er det HELE værd, da man ender med de lækreste saftige boller.
Disse surdejsboller er som nævnt lavet med kerner, som giver ekstra bid.

Som tidligere nævnt, har jeg gjort brug af et bagestål. Nemlig et bagestål fra Diablo Steel. Et bagestål gør, at bollerne bliver utrolig sprøde. Efter jeg har fået anskaffet mig et bagestål, kan jeg slet ikke forestille mig, at bage uden et. Det giver virkelig en helt anden oplevelse.
Hop ind og tjek et bagestål ud fra Diablo Steel, jeg kan VARMT anbefale det. De er faktisk heller ikke så dyre, som man måske tror og koster mellem 450-499 kr. Det er altså til, at have med at gøre og er perfekt som et julegaveønske. Jeg lover dig, at du ikke vil fortryde investeringen i et bagestål.

Hvis du ikke, orker at bruge surdej, har jeg også en anden god opskrift på koldhævede boller uden surdej. De bliver også SUPER lækre, på et bagestål.

Jeg håber, at du blev inspireret til, at afprøve min opskrift. Jeg lover dig, at du ikke vil fortryde det.

Ingredienser

  • 100 g aktiv surdej
  • 400 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsmel
  • 360 g koldt vand
  • 50 g kerner
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne undtagen salt, i en skål.
  2. Rør det sammen i omkring 1 min. Brug gerne en røremaskine, men en god håndmixer kan også bruges. Lad herefter dejen hvile i 10 min, før den røres igen.
  3. Efter de 10 min. røres dejen igen, indtil den samler sig til en fast dej som slipper skålen. Lad igen dejen hvile i 10 min.
  4. Rør dejen igen indtil, dejen laver glutentråde. Det tager ca. 3-4 min. Lav glutentesten, hvor du gør dine hænder våde og tager en stykke dej, som du strækker forsigtigt. Dejen skal gerne være elastisk og ikke gå fra hinanden.
  5. Kom til sidst salt i dejen og rør den 30 sekunder mere. Herefter er dejen klar til, at komme i en beholder (smurt med neutral olie). Løft dejen et par gange fra beholderen og sørg for, at den har en flot overflade. Lad dejen, stå på køkkenbordet i 1-2 timer, før den sættes på køl natten over (min. 8 timer).
  6. Kom dit bagestål i ovnen og tænd den på 250 graders varmluft. Lad bagestålet varme op i ca. 1 time.
  7. Kom dejen ud på et meldrysset bord og drys dejen med kerner. Skær dejen ud i ens stykker, med en bred dejskraber og kom bollerne på et stykke bagepapir. Sørg for at røre mindst muligt ved dejen og klem endelig ikke luften ud af den.
  8. Bag bollerne på bagestålet i 10-12 min. til de er gyldne og sprøde.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 4.7 / 5. Antal anmeldelser: 3

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 10-12 stk.
Rating:
4.7
(3)
Udgivet: marts 13, 2021

Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.