Hjemmelavet poke bowl med laks er en så lækker ret. Denne er lavet uden ris, så den er et godt bud på en sund og lækkert aftensmad.

De hawaianske poke bowls er blevet meget populære i udlandet og er nu også kommet til Danmark. Jeg arbejder selv hos Mahalo Poke i Aarhus, som serverer lækre poke bowls (Prøv dem, de er virkelig gode).

Poke bowls kan laves på alverdens forskellige måder. Man kan næsten bruge alle slags grøntsager, fisk, kød og dressinger. Men helt originalt er de lavet med fersk fisk, grønt og ris.

Jeg har kastet mig ud i at lave min egen opskrift på en lækker poke bowl. Jeg har valgt at basen skal være squashnudler i steder for ris. Det gør bowlen lidt sundere. Dog er de også rigtig lækre med ris, så hvis du vil prøve det, kan det også varm anbefales. Brug gerne sushiris, så får du det bedste resultat.

En anden ting som er vigtigt at huske, er at hvis du skal servere/spise rå fisk er der nogle forbehold du skal tage. Fisken skal fryses ned ved minus 20 grader i 24 timer, før man bør spise det råt. Yderligere kan det kun spises 24 timer efter det er tøet op. Så husk at sikre dig at din fisk er i orden. Køb det IKKE i supermarkedet, men gerne hos en fiskemanden og spørg ham til råds.

En hjemmelavet poke bowl med laks, går du aldrig galt i byen med. Jeg er også sikker på at dine gæster vil blive meget imponeret.

Prøv også: Avocadomad med laks