Fuldkornsbagels med persille-/citronkylling

Fuldkornsbagels med persille-/citronkylling

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Fuldkornsbagels med persille-/citronkylling er en super lækker frokost og perfekt til madpakken. De er sprøde og fyldt med gode sager. Prøv dem!

Endnu en lækker opskrift med Frijsenborg Herregårdskylling fra mig. Som i kan se er det denne gang på de lækreste bagels med persille-/citronkylling. Jeg bagte en hel kylling og rev derefter kødet af den. Herefter vendte jeg kødet i frisk persille, citron, salt og peber. Det blev super lækkert og friskt.
Ellers smurte jeg de nybagte bagels med flødeost og fyldte dem med rucola, tomat og løg. Det blev utroligt lækkert og jeg er sikker på, at de også er fantastiske til madpakken. Jeg ville blive utrolig glad, for at have sådan en sag med i madpakken.

Disse fuldkornsbagels med persille-/citronkylling er fyldt med fuldkorn og kerner, og kan derfor spises med en smule bedre samvittighed. Udover det så smagte de også virkelig godt.
Selvom det kan lyder en smule besværligt, at de skal koges i vand inden de bages, så vil jeg råde Jer til det. Det giver dem en lækker og sej skorpe, som en bagel skal have. Så hop for guds skyld ikke det step over.

Husk som altid at følge mig på Instagram. Min profil hedder ‘Isabellavlk’ og jeg deler ud af lidt hverdagsglimt og ellers en masse lækker mad og madinspiration.

Prøv også: Toast med kylling og ost

Ingredienser

Fuldkornsbagels
  • 30 g gær
  • 70 g blandet kerner (Skal i dejen)
  • 30 g blandet kerner (Til toppen)
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 450-500 g hvedemel
  • 3,5 dl lunken vand
  • 1 spsk. honning
  • 1 æg (til at pensle med)
Fyld
  • 1 hel kylling – Frijsenborg Herregårdskylling
  • Saften fra 1 citron
  • 1 bundt persille
  • Salt
  • Peber
  • Flødeost
  • Grøntsager efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Smuldre gæren i det lunkne vand og kom honning og salt i. Lad de trække i 5-10 min. Kom herefter kerner og fuldkornshvedemel i og rør det grundigt. Tilsæt så hvedemelet lidt af gangen, mens der røres grundigt indtil dejen slipper kanterne på skålen. Ælt den grundigt, til den ikke klistrer til hænderne. Lad dejen hæve i 1 times tid.
  2. Kom den hele kylling i et fad og drys med lidt olivenolie, salt og peber. Bag den i ovnen ved 200 grader i 50-60 min. Riv kødet af kyllingen, når den er kølet ned.
  3. Når dejen har hævet, kommes den ud på et meldrysset bord og deles i 8-10 dele, alt efter hvor store dine bagels skal være. Rul først delene til runde boller, og stik derefter en finger mit igennem så der kommer et hul i midten. Gør hullet en smule større, så der er plads til, at dine bagels kan vokse og der stadig er hul (ca. 2 cm i diameter).
  4. Sæt en stor gryde vand til at koge, og kom dine bagels i vandet. Lad hver bagel koge i ca. 1 min., og vend den et par gange imens. Herefter kommes de på en bageplade. Pensel dem med æg og drys kerner på toppen. Bag dine bagels i 20-25 min. ved 200 grader.
  5. Hak persille grundigt. Kom det revede kylling i en skål og kom derefter persille, citronsaft, salt og peber i. Vend det hele grundigt sammen. Klargør de grøntsager du vil bruge til dine bagels.
  6. Sammensæt din bagel!

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 8-10 stk.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021