grove pølsehorn med grøntsager

Grove pølsehorn med grøntsager

Grove pølsehorn med grøntsager er et sundere alternativ til normale pølsehorn. De er lavet med bl.a. broccoli, spinat og kerner.

Jeg elsker hjemmelavede pølsehorn med ketchup og jeg får det alt for sjælendt. Det er nok grundet at det ikke er så sundt. Derfor tænkte jeg, at jeg ville gå i køkkenet og lave en lidt sundere opskrift på pølsehorn. Der er dog stadig hvedemel i, så man får stadig en følelse af rigtigt brød.
De er super nemme at lave og smager helt fantastisk. Det er også en rigtig god måde, at få lidt broccoli og spinat i dine børn på. Udover det forestiller jeg mig også, at de vil finde det hyggeligt, at være med til lave dem. Det syntes jeg i hvert fald da jeg var barn.

Servér dem evt. med en sukkerfri ketchup. Jeg ved de har en rigtig god en fra Easis og så kan man vidst også finde en sukkerfri ketchup i Lidl. Man bliver overrasket hvor meget sukker der egentlig er i normalt ketchup, så det er fantastisk med nogle sukkerfrie alternativer.

Jeg håber i blev inspireret til at gå i køkkenet og bage disse grove pølsehorn med grøntsager. Jeg lover jer, at i ikke vil fortryde det.

Prøv også: Hvidløgssnurrer med persille

Ingredienser

  • 220 g broccoli
  • 6 kugler optøet spinat fra frost
  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 4 spsk. rapsolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 2 dl femkornsblanding
  • 250 g fuldkornsmel
  • 700 g hvedemel (Muligvis mere, hvis dejen stadig er klistret)
  • 30 kyllingepølser
  • 1 æg til at pensle med
  • Evt. ekstra femkornsblanding til at drysse på toppen

Fremgangsmåde

  1. Kom 3 dl af mælken i en gryde og varm det en smule op. Mælken skal være fingervarmt. Kom derefter den lune mælk i en skål op opløs gæren deri. Kom så rapsolie, salt og sukker i skålen og rør det hele grundigt.
  2. Dræn spinaten for vand og kom det i en blender/foodprocessor sammen med grove stykker broccoli. Kom 2 dl mælk i blenderen og blend det hele grundigt.
  3. Kom det blendede broccoli/spinat i skålen med mælk, gær osv. Kom derefter femkornsblandingen og fuldkornshvedemel i og rør det hele grundigt sammen. Tilsæt så hvedemel lidt af gangen og rør med en elpisker eller benyt en røremaskine. Det skal gøres indtil dejen ikke længere er klistret og kan æltes i hånden. Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet.
  4. Del dejen op i tre dele og rul dem hver især ud til en cirkel. Skær hver cirkel ud i 10 trekanter (som en pizza). Læg pølsen på den brede ende og rul pølsehornet sammen. Lad pølsehornene efterhæve i 30 min. Pensel dem derefter med æg og drys evt. med femkornsblanding. Bag pølsehornene ved 190 grader (varmluft) i ca. 15-17 min. De er færdige når de er en smule gyldne på toppen.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 1 time og 35 min.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021