Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.

Hjemmelavet poke bowl med teriyaki kylling

Hjemmelavet poke bowl med teriyaki kylling

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Hjemmelavet poke bowl med teriyaki kylling er en VILDT lækker og nem aftensmad. Den er fuld af smag og er lavet med skønne råvarer.

Måske har i hørt om det meget populære koncept ‘poke bowls’. Hvis ikke, så er det de lækreste hawaiianske bowls fyldt med gode sager. Oprindeligt er de lavet med rå fisk, som man kender fra sushi, og jeg har faktisk delt en opskrift på hjemmelavet poke bowl med rå laks på bloggen tidligere. Dog er denne opskrift lavet med kylling, som også blev en kæmpe succes.

Kyllingen er vendt i den lækreste marinade, som består af teriyaki sauce, sød chili sauce, soyasauce og limesaft. Udover det er bowlen fyldt med ris, avocado, agurk, gulerod, rødt spidskål, mango, forårsløg og chili. Den er udover det toppet med koriander og ristede sesamfrø. Ved siden af har jeg lavet en lækker dressing på soyasauce, lime og ingefær.
Alt i alt er det en bowl fyldt med smag! MUMS!

Endnu engang har jeg brugt skønt Frijsenborg Herregårdskylling. Hvis du ikke allerede kender det, så kan du læse mere på deres hjemmeside. Det er dansk kylling i bedste kvalitet.

Jeg håber du blev inspireret til, at afprøve en hjemmelavet poke bowl med teriyaki kylling – jeg er sikker på, at du ikke vil blive skuffet.

Ingredienser

Bowl
  • 450 g. kyllingebryst
  • 3 spsk. teriyaki sauce
  • 2 spsk. sød chili sauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • Saften fra 1/2 lime
  • 2 dl jasmin ris
  • 1 avocado
  • 2 gulerødder
  • 1/2 agurk
  • 1/2 mango
  • 1 forårsløg
  • 2 håndfulde rød spidskål
  • 1/2 chili (Undlad hvis du ikke er til stærkt mad)
  • Koriander
  • 1 spsk. ristede sesamfrø
Dressing
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1/2 dl soyasauce
  • Saften fra 1/2 lime

Fremgangsmåde

  1. Kog risen efter anvisningen på pakken. Lad risen køle inden du bruger den til bowlen.
  2. Skær kyllingen ud i mundrette stykker og steg det på panden i lidt olie. Efter ca. 3-4 min. tilsættes teriyaki sauce, sød chili sauce, soyasauce og limesaft. Lad det hele simre i omkring 3-4 min. mere. Kyllingen er færdig når saucerne tykner og ikke længere er flydende.
  3. Klargør grøntsagerne. Skær avocado ud i skiver eller roser (Guide til rose kan findes på min instagramprofil ‘Isabellavlk’ under fremhævede stories). Skræl agurk ud i lange skiver og rul dem til små ruller. Snit tynde skiver af gulerod. Brug enten et mandolinjern eller en gulerodsskræller.
  4. Skær skiver af mango og stik ud i form af en blomst med en kageform. Hvis du ikke har en passende form, kan den enten skæres ud i skiver eller små firkanter. Hak forårsløg, rødt spidskål og chili.
  5. Bland revet ingefær, soyasauce og limesaft til en dressing.
  6. Anret bowlen som på billedet. Hæld en smule af dressingen udover inden servering.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 4.3 / 5. Antal anmeldelser: 108

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

5 reaktioner

  1. Hej
    Jeg glæder mig til at lave din poke bowl i aften til spiseklubben. Men først vil jeg gerne vide, hvor mange personer opskriften er til?
    Vh Marianne

    1. Hej Marianne,

      Det lyder da bare super dejligt. Portionen er til 2 personer 🙂
      Nyed din aften med spiseklubben.

      Mvh. Isabella

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 2 pers.
Rating:
4.3
(108)
Udgivet: marts 13, 2021

Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.