Hjemmelavet vanilje fudge

Hjemmelavet vanilje fudge

Hjemmelavet vanilje fudge er en af mine favoritter, når jeg står i bland selv slik afdelingen. Jeg elsker fudge og gav mig derfor i kast med at lave noget selv. Det er super nemt, og det kræver ikke særlig mange ingredienser.

Jeg må dog sige at den her opskrift IKKE er en af mine sunde opskrifter, da fudge udelukkende er lavet af usunde sager. De er nemlig hovedsageligt lavet på kondenseret mælk og sukker. Men hold nu op hvor de smager godt! Men husk nu, alt med måde, der skal være plads til søde sager en gang imellem :-). Det er kedeligt at være restriktiv med sin kost og jeg mener personligt ikke at en balanceret kost indebærer, at man udelukker ting at spise. Så lidt slik i ny og næ skader ingen.

Det gode ved fudge er, at man ikke kan spise særlig meget af det. Så man bliver altså ret hurtig tilfredsstillet efter et par stykker.

Hjemmelavet vanilje fudge er også god til kaffen – så imponerer du med sikkerhed dine gæster. Det kan også skæres ud i små tern, og bruges til at toppe is eller andre desserter. I mit hoved kan de fleste desserter, godt klare lidt karamel.

Prøv også mine dadelkugler med kakao og peanuts, hvis du leder efter opskrifter på flere snacks.

Hvis du har lyst til, at følge lidt mere med i min hverdag, så hop ind på Instagram og følg med hos Isabellavlk.

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk (397 g)
  • 1 1/2 dl mælk
  • 450 g sukker
  • 1 1/2 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienser i en gryde. Kog blandingen til karamel. Den skal blive helt brun (se video her ), men hold øje, den brænder nemt på. Jeg rørte grundigt hele vejen igennem. Det tager ca. 15-20 min. at lave karamellen, alt efter hvilken gryde og hvilket komfur man har.
  2. Kom herefter fudge-massen op i en skål og pisk den med en elpisker i omkring 10 min. Massen skal gerne blive lysere og mere fast i teksturen. Evt. se min video her , hvis i vil se hvordan massen ser ud når den er kogt, og hvordan den ser ud når den er færdig pisket.
  3. Kom massen over i et fad/bradepande, fudgen skal lægges i et lag på ca. 2,5 cm. Nu skal massen stilles i køleskabet natten over.
  4. Tag fudgen ud af køleskabet og skær i firkanter. Opbevar dem på køl.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 20-25 stk.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021