Kylling i ovn med sød kartoffel

Kylling i ovn med sød kartoffel

Reklame for De 5 Gaarde og Frijsenborg Herregårdskylling

Kylling i ovn med sød kartoffel og grøntsager er en SUPER lækker og forholdsvis nem ret at lave. Retten er også sund, og fyldt med gode grøntsager.

Som i nok har læst, vil jeg endnu engang dele en lækker opskrift med kylling. Denne gang på en ovnbagt kylling, som ligger på en bund af sød kartoffelmos og som er toppet med stegte grøntsager. Til sidst har jeg hældt en syrlig persille-dressing udover retten, som komplementerer den søde kartoffelmos rigtig godt. MUMS!

Det her er en ret du kan servere, hvis du gerne vil imponere dine gæster. Den er egentlig ret nem, at lave men det virker som om du har brugt meget lang tid på den. Servér den gerne anrettet, som på billedet. Så får dine gæster følelsen af at være på restaurant.

Igen har jeg brugt Frijsenborg herregårdskylling, nemlig deres lækre og saftige overlår. Alt Frijsenborg Herregårdskylling kan købes i COOP’s butikker.

Kylling i ovn med sød kartoffel var virkelig en populær ret herhjemme og vi har allerede lavet den flere gange. Prøv den!

Prøv også min opskrift på sprød kylling i ovn med grønt, hvis du vil afprøve flere opskrifter som minder om denne. Det er også en super lækker ret, som er lavet med bl.a. tomat og svampe.

Ingredienser

  • 2 stk. overlår – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 4 mellemstore søde kartofler
  • 1 squash
  • ½ pakke brune svampe
  • ½ citron
  • 1 håndfuld persille
  • Olie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 185 grader (varmluft).
  2. Skræl de søde kartofler og kog dem i omkring 30 min. til de er helt bløde.
  3. Pensel kyllingen med rosmarinolie og drys med salt og peber. Kom dem i ovnen i ca. 40 min. til kyllingen er gennemstegt og skindet sprødt.
  4. Skær squash og svampe i mundrette stykker.
  5. Hak persille og bland det med olie, citronsaft (gem en spsk.), hvidløg, salt og peber.
  6. Steg squash og svampe på en pande i en smule olie. Krydder med salt og peber.
  7. Blend de søde kartofler med 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. citronsaft, salt og peber.
  8. Kom sød kartoffelmos på en tallerken og anret grøntsager og kyllingen ovenpå. Top med den syrlige persille-dressing.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 2 pers.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021