Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.

Risotto med kylling, asparges og svampe

Risotto med kylling, asparges og svampe

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Risotto med kylling, asparges og svampe er en utrolig lækker og smagfuld risotto. Den er forholdvis nem, at lave og er perfekt, at servere for gæster.

Jeg elsker risotto, og kunne spise det hver dag, hvis jeg ikke tænkte over min kost. Det er vidst ingen hemmelighed, at risotto er en ret kalorieholdig ret. MEN det betyder altså ikke, at man ikke må spise det engang imellem.

I dag vil jeg dele endnu en opskrift på risotto. Denne gang er det en risotto med kylling, asparges, svampe, parmesanost og rosmarin. Jeg serverede den med sprødt serranoskinke, som fungerede super godt.
Risotto er et godt foreslag til en aften med gæster. Det er nemt at lave og smager fantastisk, sammen med et glas koldt hvidvin.

Endnu engang er opskriften lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling. Deres kylling er efterhånden blevet en fast del af mit køleskab, og det er jeg virkelig glad for. Det er danske kyllinger, som har levet under gode forhold med adgang til frisk luft og overdækkede udearealer. Det sætter jeg personligt selv, meget stor pris på.

Hvis du elsker risotto, skal du også prøve min opskrift på svamperisotto med squash og parmesanost. Den er også SUPER lækker.

Ingredienser

  • 300 g risottoris
  • 260 g kyllinginderfilter
  • 1 bundt asparges
  • 400 g svampe
  • 1 skalotteløg
  • 2 hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 liter grøntsags- eller hønsebouillon
  • 1 spsk. rosmarin
  • 25 g smør
  • 1 dl revet parmesanost
  • 60 g serranoskinke
  • Saften fra 1/2 citron
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skær svampe og asparges i mundrette stykker.
  2. Skær kyllingen ud i strimler.
  3. Svits skalotteløg, hvidløg og rosmarin i lidt olivenolie, i en tykbundet gryde. Kom herefter risottorisene i samme gryde og svits det hele af i 1 min. Hæld herefter hvidvinen i gryden og rør rundt indtil den er fordampet.
  4. Tilsæt 2 dl bouillon ad gangen, indtil alt bouillon er kommet i. Rør lidt i gryden af og til, til væsken er opsuget.
  5. I mens risottoen tilberedes, kan kyllingen og grøntsagerne tilberedes. Steg kyllingen af på en pande i lidt olivenolie i 2-3 min. Kom herefter asparges og champignon på samme pande. Lad det hele stege i 2-3 min. mere.
  6. Kom kyllingen, asparges og champignon i risottoen. Rør det hele godt sammen.
  7. Steg serranoskinken på en pande, så den er sprød.
  8. Kom til sidst smør og parmesanost i risottoen, og lad det smelte. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  9. Servér risottoen med det sprøde serranoskinke og evt. lidt ekstra friskrevet parmesanost.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 4.4 / 5. Antal anmeldelser: 5

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 2-3 pers.
Rating:
4.4
(5)
Udgivet: marts 13, 2021

Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.