Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.

Salatbowls med kylling og grønt

Salatbowls med kylling og grønt

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Salatbowls med kylling og grønt er en lækker og sund ret som de fleste kan li’. De er nemme at lave og kan spises med god samvittighed.

Endnu en opskrift på en lækker bowl fra mig. Denne gang faldt valget på en salatbowl, eftersom at i ofte er vilde med de sundere alternativer. Bowlen serveres med den lækreste peberfrugt-dressing, som er lavet på bl.a. bagt peberfrugt, yoghurt med lavt fedtindhold, persille og citron. Dressingen er altså væsentlig sundere end de fleste andre og du kan med god samvittighed komme en god portion dressing på din salat.

For at sikre at salatbowlen mætter godt har jeg brugt sorte linser og kylling. Jeg har selvfølgelig brugt Frijsenborg Herregårdskylling som jeg plejer. Jeg har nævnt det før, men nu får i endnu engang lidt info om deres kylling. Kyllingerne vokser op under gode forhold og har adgang til både stald og veranda. Kyllingerne bliver både født og slagtet i Danmark og er selvfølgelig antibiotikafri. Hvis du gerne vil vide endnu mere om Frijsenborg Herregårdskylling, kan jeg anbefale dig at tjekke deres hjemmeside ud. Her kan du også finde endnu flere opskrifter med kylling.

Jeg håber du blev inspireret til, at lave salatbowls med kylling og grønt i dit eget køkken.
Husk som altid at følge med inde på min profil på Instagram. Her hedder jeg ‘Isabellavlk‘ og deler endnu mere mad-inspiration.

Prøv også: Hjemmelavet poke bowl med teriyaki kylling og vegansk bowl med hummus og grønt

Ingredienser

Bowls
  • 2 hele lår – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 1 dl sorte linser
  • 2 store håndfulde spidskål
  • 1/2 broccoli
  • 7-8 små tomater
  • 1/2 agurk
  • 1 avocado
  • 1/2 pose pinjekerner
  • Olie
  • Salt
  • Peber
Dressing
  • 2 peberfrugter
  • 1 hvidløg
  • 1 dl neutral yoghurt
  • 1 håndfuld persille
  • Saften fra 1/2 citron
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle peberfrugterne og fjern indmaden. Skær dem i mellemstore stykker og kom dem på en bageplade. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-40 min. til de er bløde. Lad dem køle af inden de bruges til dressingen.
  2. Kom kyllingelårene i et fad, hæld lidt olie over og drys med salt og peber. Kyllingen bages ved 180 grader varmluft i ca. 40 min. Når kyllingen er kølet af, rives kødet af benene og det er derefter klar til brug.
  3. Kog de sorte linser efter anvisningen på pakken.
  4. Skær broccoli i mundrette stykker og steg det på en pande i lidt olie. Drys med salt og peber. Kom broccolien over på en tallerken og lad det køle en smule af. Steg herefter pinjekernerne af på samme pande, til de er gyldne.
  5. Skær spidskål, tomat, agurk og avocado i mundrette stykker. Bland spidskålen sammen med de kogte sorte linser.
  6. Kom de bagte peberfrugter, yoghurt, citronsaft, hvidløg og persille over i en mini-hakker og blend det grundigt. Konsistensen skal være tyk, men stadig flydende. Smag dressingen til med salt og peber.
  7. Anret alle grøntsagerne og kyllingen i en skål og top med pinjekerner. Servér dressingen i en skål ved siden af.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 5 / 5. Antal anmeldelser: 1

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 2 pers.
Rating:
5
(1)
Udgivet: marts 13, 2021

Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.