Speltsalat med granatæble og fetaost

Speltsalat med granatæble og fetaost

Speltsalat med granatæble og fetaost er en skøn salat, som passer godt til arabisk inspireret mad. Den er mættende og bare super lækker.

Jeg elsker at lave lækre og mættende salater, som alternativ til ris/pasta/kartofler, eller bare som en måltidssalat. Jeg tænkte derfor, at jeg ville dele opskriften på denne salat med Jer.

Speltsalaten er lavet med tomat, rødløg, granatæble, fetaost og persille. Hertil har jeg lavet en lækker og syrlig dressing på olie, citron, hvidløg, salt og peber. Mmmh. Denne dressing er faktisk min yndlings dressing! Den er let at lave, den er sund og så kan den få ALLE salater til at smage godt.

Prøv at lav min speltsalat med granatæble og fetaost sammen med hjemmelavede naanbrød og haydari. Dertil kan du også lave nogle simple kyllingespyd. Så har du et arabisk inspireret festmåltid i en anden liga. Mums det er lækkert. Arabisk mad har så meget smag i sig, og de bruger så mange lækre krydderier og krydderurter. Det er faktisk også et køkken, jeg gerne vil udforske endnu mere. Så hold øje med flere opskrifter i denne kategori.

Husk at følge med inde på min instagramprofil ved navn ‘Isabellavlk‘. Her deler endnu mere mad og lidt glimt fra mit liv.

Ingredienser

 • 3 dl speltkerner
 • En pakke små tomater
 • Kernerne fra et granatæble
 • 150-200 g fetaost
 • 1 rødløg
 • To håndfulde persille
 • Saften fra ½ citron
 • 2/3 dl olivenolie
 • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

 1. Kog speltkernerne i 6 dl vand og lidt salt. Kog dem gerne i god tid, så de kan stå og køle godt af inden salaten sammensættes.
 2. Fjern granatæblekernerne fra granatæblet, skær tomaterne i halve, hak løg og skær fetaosten ud.
 3. Bland olivenolie, finthakket hvidløg, saften fra 1/2 citron, hakket persille (gem lidt til at toppe med) og salt + peber. Wupti! Her har du verdens nemmeste og lækreste dressing.
 4. Anret speltkernerne på et fad og bland dem grundigt med dressing, tomat, løg og granatæblekerner (gem lidt til at toppe med).Til sidst toppes salaten med feta, resten af granatæblekernerne og lidt persille.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 4 pers.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021