Sprød kylling i ovn med grønt

Sprød kylling i ovn med grønt

Reklame for De 5 Gaarde og Frijsenborg Herregårdskylling

Sprød kylling i ovn med grønt er en lækker og nem opskrift på kylling. Kyllingen ligger på en bund af stegte portobello svampe og stegte tomater og er toppet med feta-dressing.

Frijsenborg Herregårdskylling har et eksklusivt kyllinge-produkt som de kalder “Filet Supreme”. Filet Supreme er et kyllingebryst med skind, hvor vingebenet er bevaret. Vildt lækkert! Det kan kun købes i SuperBrugsen nogle gange i løbet af året, så hold øje!

Til denne opskrift har jeg brugt Filet Supreme, og det var utroligt lækkert. Kyllingen endte med at blive SÅ saftig, som helt sikkert også har noget at gøre med den måde kødet er blevet kredset om. Jeg synes virkelig i bør prøve udskæringen.

Det gode ved denne opskrift er, at det virker som om det er en ret man har brugt lang tid på. Men i virkeligheden er den super nem og forholdsvis hurtig at lave. Altså er sprød kylling i ovn med grønt den perfekte ret, at servere for gæster, hvis du gerne vil imponere dem.

Hvis du er vild med denne opskrift, skal du også prøve min opskrift på, kylling i ovn med sød kartoffel. Den minder en smule om, og er også SUPER lækker.

Ingredienser

  • 1 pakke filet supreme fra Frijsenborg Herregårdskylling med to stykker i
  • 2 portobello svampe
  • 10 små tomater
  • 50 g fetaost
  • 1 dl neutral yoghurt
  • 1 forårsløg
  • Saften fra 1 citron
  • Olie med timian – Jeg brugte en rapsolie fra De 5 Gaarde
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Bland timianolie, saften fra ½ citron, salt, peber og hvidløg i en lille skål. Lad kyllingen ligge i marinaden i minimum 30 min. Gem lidt af marinaden til at dryppe over retten til sidst.
  2. Svits kyllingen af på begge sider, på en varm pande. Herefter kommes kyllingen i ovnen og den skal have 25 min. Tjek løbende om skindet bliver sprødt, og hæld evt. lidt væde over den.
  3. Blend yoghurt, fetaost, forårsløg, saften fra ½ citron, salt og peber sammen til en jævn dressing.
  4. Skær portobellosvampe og tomater ud. Steg det hele i lidt olie, på en varm pande.
  5. Anret din tallerken. Svampe og tomat lægges som bund. Herefter placeres kyllingen på midten og dressing ligges tilfældigt rundt omkring. Til sidst kan der dryppes med den ekstra marinade. Top evt. med forårsløg.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 2 pers.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021