Sund banankage med havregryn og chokolade

Sund banankage med havregryn og chokolade

Sund banankage med chokolade og havregryn er en af mine yndlingskager. Jeg laver ofte en sundere version af banankage, da jeg ikke synes, at den behøver smør, sukker og mel for at være lækker. Bananer giver nemlig både fugt og sødme til kagen, hvilket er så lækkert.

Jeg har ofte lyst til søde sager om eftermiddagen når jeg kommer hjem fra skole/arbejde. Her er et stykke af denne kage et godt alternativ, til søde sager. OG jeg er bestemt tilfredsstillet bagefter. Er jeg mon den eneste, der altid har de vildeste sukker cravings om eftermiddagen?

En sund banankage med havregryn og chokolade er også altid et kæmpe hit hjemme hos mig og den forsvandt MEGET hurtigt. Især min kæreste var vild med den. Så mit råd er, at lave en stor portion – så varer den lidt længere.

Jeg håber i har lyst til at afprøve opskriften. Hvis den bliver et hit, vil jeg også råde Jer til at prøve min opskrift på en sund banankage med hindbær og et twist af citron.

Husk at hoppe ind og følg med på min instagramprofil, der opdatere jeg ofte og i kan også følge lidt med i min hverdag. Min profil hedder Isabellavlk.

Ingredienser

  • 3 modne bananer
  • 3 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 60 g mørk chokolade
  • Kageform på omkring 15 cm i diameter. (Dobbelt evt. opskriften op, hvis du bruger en springform (23 cm i diameter)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Kom alt undtagen chokolade i en skål. Blend det grundigt med en stavblender.
  3. Hak chokolade og vend det i dejen.
  4. Kom dejen i en form og sæt den i ovnen. Kagen skal bages i ca. 35 min. Brug en strikkepind eller lignende til at tjekke om kagen er klar. Hvis strikkepinden kommer ud uden dej på, er kagen færdig.
  5. Lad kagen køle inden den serveres.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 4.3 / 5. Antal anmeldelser: 144

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

19 reaktioner

    1. Hej Kristine,

      Hvis du er på telefonen skal du scrolle ned forbi kommentarerne for at se det (det er ikke så smart, det skal laves om). Hvis du er på computer kan du se det i højre side 🙂
      Opskriften er til 4-5 mennesker.

      Det er godt du spørger

    1. Jeg har faktisk ikke prøvet det – men det kunne jeg godt forestille mig. Den kan evt. lunes inden den serveres, hvis den har været i fryseren. 🙂

  1. Mim kage blev meget kompakt og svampet. Er det meningen. Synes det ligner på dit billede at kagen er meget mere kage agtig

    1. Hej Lisa,

      Beklager mit sene svar! Hmm, den plejer at blive en blanding af svampet og luftig hos mig. Huskede du bagepulveret? 🙂 Ellers kan du måske prøve at piske æggene luftige inden du vender dem med resten 🙂

    1. Hej Cecilie,

      Kagen indeholder omkring 1100-1200 kalorier i alt (m. 60 g mørk chokolade i) 🙂 Du kan evt. justere på mængden af mørk chokolade, hvis du gerne vil have antal kalorier længere ned.

      Mvh. Isabella

    1. Hej Piia,

      Jeg kan desværre ikke hjælpe med antal kalorier pr. 100 gram, da jeg ikke ved hvad kagen vejer. Dog indeholder hele kagen mellem 1100-1200 kalorier (m. 60 g mørk chokolade), hvis det kan bruges til noget 🙂

      Mvh. Isabella

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 1 mellemstor kage (4-5 pers.)
Rating:
4.3
(144)
Udgivet: marts 13, 2021