Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Tarteletter med høns i asparges er en helt traditionel ret som de fleste kan li’. Denne er lavet fra bunden og er præcis som du kender den.

Dem som kender mig, ved at jeg normalt ikke spiser traditionelt dansk mad særlig ofte. Dog kender jeg flere som holder utrolig meget af dansk mad. Derfor tænkte jeg, at det var på tide at jeg delte en god dansk opskrift.
Til trods for, at jeg ikke spiser så meget traditionelt dansk mad synes jeg, at tarteletter kan være ganske lækre.
Resultatet af denne opskrift blev også super god, og specielt min kæreste var rigtig glad. Så hvis du elsker helt traditionelle tarteletter med høns i asparges, synes jeg bestemt, at du skal prøve min opskrift. Jeg lover dig, at du ikke bliver skuffet.

Endnu engang er opskriften lavet med lækkert Frijsenborg Herregårdskylling. Denne gang en hel kylling.
Frijsenborg Herregårdskylling kan købes i COOP’s butikker og er dansk kylling i bedste kvalitet.

Jeg håber, at du blev inspireret til at prøve opskriften. Husk at jeg har over 100 opskrifter liggende på bloggen, så hop ind og prøv dem du bedst kan li’. Tøv ikke med at give feedback eller skrive ønsker til opskrifter, jeg elsker at høre fra Jer.

Prøv også: Helstegt kylling i ovn

Ingredienser

  • 1 hel kylling (Der skal bruges 550 g revet kylling)
  • 2 dåser hvide asparges (Vandet skal også bruges)
  • 3 gulerødder
  • 2 løg
  • 5 kviste frisk timian
  • 5 laurbærblade
  • Ca. 1,2 liter vand (Kyllingen skal dækkes af vand)
  • 2 pakker tarteletter (20-22 stk. i alt)
  • 60 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 1,5 dl mælk
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Kom den hele kylling i en stor gryden og dæk den til med vand. Bring vandet i kog.
  2. Snit gulerødder og løg i grove stykker og kom det i gryden. Kom også kviste af timian, laurbærblade og 1,5 tsk. salt i gryden. Lad det hele simre ved svag varme i 50 min.
  3. Tag kyllingen op og si suppen fra grøntsagerne. Der skal bruges 3,5 dl suppe. Når kyllingen er kølet en smule af, plukkes 550 g kyllingekød af kyllingen.
  4. Find en ren gryde frem og kom smørret i gryden. Lad det smelte og tilsæt derefter melet under kraftig omrøring. Tilsæt så vandet fra dåserne med asparges, det giver en rigtig lækker smag. Bring det hele i kog, og kom så 3,5 dl suppe (fra kyllingen) i gryden. Til sidst tilsættes mælken og “sovsen” er klar når den er tyknet en smule.
  5. Kom til sidst kyllingekød og asparges i. Smag til med salt og peber. Lun tarteletterne og fyld dem.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 20-22 stk.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021

Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.