Thai suppe med kylling og kokosmælk

Thai suppe med kylling og kokosmælk

Thai suppe med kylling og kokosmælk er en varm og lækker ret fyldt med smag. Jeg har tilføjet squash nudler, og det fungerer super godt.

Thai suppe med kylling og kokosmælk kan spises med god samvittighed og er lavet på sunde og lækre sager. Jeg har fundet inspiration til denne suppe i Emma Martinys kogebog ‘Herlig og ærlig mad’, dog med mine egne tilføjelser (soya- og chilisauce blandet andet, haps).

I stedet for almindelige nudler eller ris, har jeg brugt squash-nudler som er et sundere alternativ. Personligt synes jeg også det smager super godt, og giver en helt anden oplevelse end nudler. Men hvis man er mere til almindelige nudler, smager det også lækkert.

Jeg elsker thailandsk mad, alle ingredienserne i det thailandske køkken er så friske og smagfulde. Faktisk vil jeg nok kalde det et af mine favorit køkkener (sammen med det vietnamesiske). Denne suppe er også fyldt med asiatiske krydderier og saucer. Bl.a. hvidløg, ingefær, lime, karrypasta, soyasauce og sød chilisauce giver den gode og rige smag til suppen.

Jeg håber at i har lyst til, at prøve opskriften. Den kan VARMT anbefales, specielt til en kold aften.

Hvis du elsker suppe, skal du også prøve min hokkaidosuppe med rugbrøds croutoner.

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst
  • 2 peberfrugter
  • 2 x squash (Her skal der bruges en spiralizer til at lave nudlerne)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Ingefær efter smag
  • 1 dåse bambusskud
  • Saften af 1 ½ lime
  • 1 hønseboullion-terning og ½ liter vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. grøn karrypasta
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • Pynt evt. med koriander

Fremgangsmåde

  1. Snit løg, hvidløg, ingefær. Lav squash-nudlerne, skær peberfrugt og kylling ud.
  2. Svits løg, hvidløg og ingefær i kokosolie i en stor gryde, tilsæt derefter grøn karrypasta og svits det hele. Kom kyllingen i gryden og brun det på alle sider. Kom derefter boullion-terning, ½ liter vand og dåsen med kokosmælk i. Lad det simre i 5 min.
  3. Tilsæt fiskesauce, soyasauce, sød chili sauce, peberfrugt, evt. bambusskud. Lad herefter suppen simre i 10-15 min. ved medium varme. Til sidst tilsættes squash-nudlerne. Suppen skal have 3 min. mere med squash-nudlerne i.
  4. Nu er suppen klar til servering.
  5. Som altid kan i finde opskriften her , i videoform.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 4 pers.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021