Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.

Sund banankage med havregryn og chokolade

Sund banankage med havregryn og chokolade

Sund banankage med chokolade og havregryn er en af mine yndlingskager. Jeg laver ofte en sundere version af banankage, da jeg ikke synes, at den behøver smør, sukker og mel for at være lækker. Bananer giver nemlig både fugt og sødme til kagen, hvilket er så lækkert.

Jeg har ofte lyst til søde sager om eftermiddagen når jeg kommer hjem fra skole/arbejde. Her er et stykke af denne kage et godt alternativ, til søde sager. OG jeg er bestemt tilfredsstillet bagefter. Er jeg mon den eneste, der altid har de vildeste sukker cravings om eftermiddagen?

En sund banankage med havregryn og chokolade er også altid et kæmpe hit hjemme hos mig og den forsvandt MEGET hurtigt. Især min kæreste var vild med den. Så mit råd er, at lave en stor portion – så varer den lidt længere.

Jeg håber i har lyst til at afprøve opskriften. Hvis den bliver et hit, vil jeg også råde Jer til at prøve min opskrift på en sund banankage med hindbær og et twist af citron.

Husk at hoppe ind og følg med på min instagramprofil, der opdatere jeg ofte og i kan også følge lidt med i min hverdag. Min profil hedder Isabellavlk.

Ingredienser

  • 3 modne bananer
  • 3 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 60 g mørk chokolade
  • Kageform på omkring 15 cm i diameter. (Dobbelt evt. opskriften op, hvis du bruger en springform (23 cm i diameter)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Kom alt undtagen chokolade i en skål. Blend det grundigt med en stavblender.
  3. Hak chokolade og vend det i dejen.
  4. Kom dejen i en form og sæt den i ovnen. Kagen skal bages i ca. 35 min. Brug en strikkepind eller lignende til at tjekke om kagen er klar. Hvis strikkepinden kommer ud uden dej på, er kagen færdig.
  5. Lad kagen køle inden den serveres.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 4.3 / 5. Antal anmeldelser: 732

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

52 reaktioner

    1. Hej Julie.
      Hvor lang tid gav du dem i ovnen, når du puttede dem i muffinsforme?
      Jeg har puttet mine i silikonemuffinsforme, hvis det har nogen betydning?

      Mvh. Nanna

    1. Hej Kristine,

      Hvis du er på telefonen skal du scrolle ned forbi kommentarerne for at se det (det er ikke så smart, det skal laves om). Hvis du er på computer kan du se det i højre side 🙂
      Opskriften er til 4-5 mennesker.

      Det er godt du spørger

      1. Sikke fantastisk at man kan lave så lækker en kage uden mel, fedtstof og sukker. Tak herfra!!! Aldrig mere vil jeg lave de usunde kager.
        Skal den være ekstra lækker, kommer jeg også hakkede mandler i.

    1. Jeg har faktisk ikke prøvet det – men det kunne jeg godt forestille mig. Den kan evt. lunes inden den serveres, hvis den har været i fryseren. 🙂

  1. Mim kage blev meget kompakt og svampet. Er det meningen. Synes det ligner på dit billede at kagen er meget mere kage agtig

    1. Hej Lisa,

      Beklager mit sene svar! Hmm, den plejer at blive en blanding af svampet og luftig hos mig. Huskede du bagepulveret? 🙂 Ellers kan du måske prøve at piske æggene luftige inden du vender dem med resten 🙂

    1. Hej Cecilie,

      Kagen indeholder omkring 1100-1200 kalorier i alt (m. 60 g mørk chokolade i) 🙂 Du kan evt. justere på mængden af mørk chokolade, hvis du gerne vil have antal kalorier længere ned.

      Mvh. Isabella

    2. Jeg lavede en dobbeltportion på alt andet end mørk chokolade, men jeg kom 100g mørk chokolade i.
      I hele kagen er der 2280 kcal.
      Den vejer efter bagning 924g.
      Så der er 246,7 kcal i 100g færdig kage😉

    1. Hej Piia,

      Jeg kan desværre ikke hjælpe med antal kalorier pr. 100 gram, da jeg ikke ved hvad kagen vejer. Dog indeholder hele kagen mellem 1100-1200 kalorier (m. 60 g mørk chokolade), hvis det kan bruges til noget 🙂

      Mvh. Isabella

  2. Super opskrift. Jeg tilføjer lidt dadler og hakkede mandler. Det giver lige lidt ekstra. Laver altid dobbelt portion og har fundet ud af 3-4 æg er rigeligt

    1. Hej Jeanie,
      Beklager mit meget sene svar! Men jeg er glad for at du har fået glæde af opskriften. Det lyder super lækkert med nødder og dadler – god idé.
      Godt nytår 🙂
      Mvh. Isabella

    1. Hej Martina,
      Beklager mit meget sene svar! Men jeg er glad for at du har fået glæde af opskriften. Tusind tak for de søde ord!
      Godt nytår 🙂
      Mvh. Isabella

  3. Hej Isabella:-) Har lige lavet den dog med 4 bananer da de skulle bruges. Jeg har kommet nødder i som lige giver det sidste pif… Jeg blev nød til at smage den da den have kølet af. Mums dejlig kage. Så tak for lækker opskrift..

    Bedste hilsner Tina

    1. Hej Tina,
      Beklager mit meget sene svar! Men jeg er glad for at du har fået glæde af opskriften. Det lyder super lækkert med nødder – god idé.
      Godt nytår 🙂
      Mvh. Isabella

    1. Hej Line,

      Beklager mit meget sene svar. Mange tak for din søde besked. 🙂
      Jeg er glad for at du har fundet en opskrift du kan li’ uden mel og dadler! Juhu

      Rigtig god dag.

      Mvh. Isabella

  4. Den bedste banankage opskrift. Nem og hurtig.
    Jeg tilføjer 50 gram kokosmel, 40 gram mandelsplitter som gøre den ekstra lækker ;).
    Alle på arbejde elsker den :).

    1. Hej Dilara,

      Beklager mit meget sene svar. Mange tak for din søde besked. 🙂
      Jeg er super glad for at du kan bruge opskriften! Skønt at høre at dine kollegaer elsker den – det gør mig så glad.

      Rigtig god dag.

      Mvh. Isabella

  5. Dén banankage er jeg vild med og jeg bruger den som brød, den smager vildt godt og jeg kan sagtens spise den med smør og ost
    Og – den kan spises med cremefraiche

    Tusind Tak for lækker kage/brød

    Mvh Lilian

    1. Hej Lilian,

      Beklager mit meget sene svar. Mange tak for din søde besked. 🙂
      Jeg er super glad for at du kan bruge opskriften!

      Rigtig god dag.

      Mvh. Isabella

  6. Bedste sunde banankage ever. Med max modne bananer er den rigtig god. Har ellers bagt mange kiksede sunde kager. Denne smager bare “syndig”

  7. Virkelig lækker kage, jeg brugte glutenfri havregryn, da jeg har en søn der ikke kan tåle det.
    Han har godkendt den.

  8. Jeg skærer den i små stykker og fryser dem ned. Så er der sunde hapser til madpakken. Den er super når den kommer lige fra køleskabet!

  9. Super lækker. Bruger den selv som morgenmadskage med blåbær i stedet for chokolade. Den er SÅ nem lige at bikse sammen, og giver kun minimal opvask bagefter. 5 stjerner her fra! <3

  10. Fantastisk lækker og let kage. Bruger lidt eller ingen chokolade I dejen, men oven på den varme kage og et drys hakkede mandler. Uhm. Måske lidt creme fraice.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 1 mellemstor kage (4-5 pers.)
Rating:
4.3
(732)
Udgivet: marts 13, 2021

Spar 1199 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.