Bagt kylling med hvidløg og persille

Bagt kylling med hvidløg og persille

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Bagt kylling med hvidløg og persille er et foreslag til en super lækker aftensmad. Servér kyllingen med en salat og nogle sprøde fritter.

Jeg elsker kylling – som i nok ved. Derfor tænkte jeg, at det var på tide, at dele endnu en opskrift med en hel kylling. Denne opskrift på bagt kylling med hvidløg og persille giver en saftig og lækker kylling fyldt med smag.
Kyllingen er lavet med både hvidløg, citron, persille og andre krydderier. Mums det blev lækkert!
Den hele kylling er endnu engang en Frijsenborg Herregårdskylling.

Jeg serverede kyllingen med en sprød salat og de lækreste pomfritter. Opskriften på pomfritterne kan allerede findes på bloggen. Det blev et super lækkert måltid, som er perfekt til en fredag eller lørdag aften hvor man har lidt ekstra tid til at kredse om maden.
Hvis du har kylling til overs, så brug det evt. dagen efter i en sandwich – det smager hammer godt. Meeeen, hvis man er 3-4 personer, forsvinder hele kyllingen nok på en aften.

Husk som altid at følge med på min profil på instagram-profil. Her deler jeg endnu mere inspiration til madlavning, spisesteder og lidt glimt fra mit liv. Min profil hedder ‘Isabellavlk‘, følg følg følg!

Prøv også: Fuldkornsbagels med persille-/citronkylling

Ingredienser

  • 1 hel kylling (1300 g) – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 7-8 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld persille
  • Skallen fra 1 citron
  • 4 spsk. rapsolie
  • 4 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 220 grader (varmluft).
  2. Beklæd et fad med bagepapir og kom kyllingen i. Fyld det indvendige af kyllingen med 7-8 fed hvidløg, revet citronskal og en stor håndfuld persille.
  3. Bland rapsolie, salt, citronsaft, hvidløgspulver og timian grundigt. Pensel blandingen over hele kyllingen. Både på bagsiden og forsiden.
  4. Kom kyllingen i ovnen og brun den først med rygsiden opad i 15 min. Vend derefter kyllingen om og brun den af i 15 min. mere. Skru ovnen ned på 180 grader og lad kyllingen bage færdig. Det tager ca. 30-40 min. Kyllingen er færdig når kødsaften er klar.
  5. Tag kyllingen ud af ovnen og servér.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 5 / 5. Antal anmeldelser: 3

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 1 time og 10 min.
Rating:
5
(3)
Udgivet: marts 13, 2021