Bagte auberginer med granatæble og fetaost

Bagte auberginer med granatæble og fetaost

Bagte auberginer med granatæble og fetaost er virkelig lækkert som tilbehør til aftensmaden. Disse er arabisk inspireret og er fulde af smag.

Jeg har tidligere nævnt, at jeg elsker arabisk inspireret mad. Derfor kommer der også endnu en arabisk inspireret ret. De passer perfekt sammen med f.eks. kyllingespyd, naanbrød og haydari. Så har du en lækker middag, som også kan serveres for gæster. Denne type mad plejer i hvertfald, at falde i god jord hos dem som besøger mig.

De er toppet med fetaost, mynte, granatæblekerner og ristede mandler. Dette er en super lækker kombination af alle de gode smage. Selve processen i at lave dem er meget nem og hurtig, men de skal have lang tid i ovnen. Så sørg for at gå i gang med, at lave dem en times tid inden de skal være klar.

Sørg for at auberginerne får godt med olivenolie, og at det render godt ned i rillerne du snitter. Ellers kan du risikere, at de får en lidt kedelig konsistens. Så jo mere olie, jo bedre.

Jeg håber at du blev inspireret til, at afprøve min opskrift på bagte auberginer med granatæble og fetaost, og ellers vil jeg opfordre dig til at følge med inde på min instragramprofil. Her deler jeg hverdagsglimt og endnu mere inspiration til farverigt hverdagsmad.

Ingredienser

Auberginer
  • 2 auberginer
  • 1 hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • Kernerne fra ½ granatæble
  • En håndfuld mynte
  • Feta eller creme fraiche dressing (opskrift nedenfor)
  • Hakkede ristede mandler
Creme fraiche dressing
  • 150 g creme fraiche
  • 1 hvidløg
  • Saften fra ½ citron
  • Salt + peber
  • En håndfuld persille

Fremgangsmåde

  1. Halver auberginerne på den lange led. Rids aubergine ”kødet” ud i tern. Bland olivenolie, et hvidløg og salt + peber. Fordel olie-blandingen ud over auberginen, lad det komme godt ned i rillerne. Bag auberginerne ved 180 grader, i ca. 30 min., til de er gyldne.
  2. Hvis creme fraiche dressingen vælges, kan den laves mens de er i ovnen. Her skal creme fraiche, hvidløg, citronsaft, salt + peber og persille blandes godt sammen.
  3. Når auberginerne er færdige og har kølet lidt af, toppes de med feta/creme fraiche dressing, granatæblekerner, mynte og hakkede ristede mandler.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 4 stk. halve auberginer
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021