chiagrød med skyr og blåbær

Chiagrød med skyr og blåbær

Chiagrød med skyr og blåbær starter din dag rigtig godt. Det er super sundt og giver en masse energi til din dag. Prøv den, det smager skønt.

Jeg tror de fleste mennesker er blevet bekendt med chiafrø, de små meget sunde frø. De går ind under kategorien “superfood” grundet deres høje indhold af omega-3-fedtsyrer, protein og fibre. Derfor er chiafrø altså en god brik i en sund og varieret kost. Hvis du vil læse mere om chiafrøs egenskaber, står der en masse nyttig viden hos Forbrugerrådet Tænk.

Udover at chiagrød med skyr og blåbær er en sund og smagfuld morgenmad, er det også super nemt at lave. Chiafrøene skal sættes i blød natten over, og så skal de egentlig bare blandes med skyr og frosne bær og så er grøden klar til servering. Nemmere bliver det vidst ikke, og det er helt perfekt til en travl hverdag med travle morgener.

Chiagrøden kan toppes med lige præcis det du bedst kan lide. Nedenfor er et bud på, hvad jeg personligt godt selv kan lide, at toppe min chiagrød med.

Hvis du er vild med chiagrød, skal du også prøv min opskrift på chiagrød med skyr og mango puré og chiagrød med vanilje.

Ingredienser

  • 2 spsk chiafrø (Ligges i blød aftenen inden, ca. 2/3 af en dl vand)
  • 250 g skyr (Jeg brugte naturel, vaniljeskyr er også lækkert, hvis man er til en mere sød grød)
  • 50 g optøede vilde blåbær
  • 1/2 banan
  • 1/2 kiwi
  • 5-6 hindbær
  • En lille håndfuld mandler

Fremgangsmåde

  1. Chiafrø udblødes i mælken natten over.
  2. Toppingen klargøres, dvs. at banan, kiwi og mandler skæres/hakkes.
  3. Herefter blandes de udblødte chiafrø i skyren, så tilsættes de optøede vilde blåbær. Det hele røres rigtig godt sammen. (Tilsæt evt. lidt vaniljesukker eller stevia, hvis du godt kan li’ en sød grød)Til sidst toppes grøden så den er værdig til Instagram.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 1 pers.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021