Citrussalat med kylling og fetaost

Citrussalat med kylling og fetaost

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Citrussalat med kylling og fetaost er en nem sommersalat som smager skønt. Salaten er et godt forslag til en sund frokost på en varm sommerdag.

Sommeren er for alvor gået igang og hvor er det bare skønt. Jeg nyder godt nok det fantastiske vejr – lad det gerne blive ved på den her måde.
Det fantastiske vejr inspirerede mig i den grad til, at lave nogle lækre og friske opskrifter til sommerens varme dage. Jeg har uden tvivl mest lyst til lette og friske retter når det er varmt udenfor. F.eks. salater fyldt med lækre frugter og grøntsager. Derfor tænkte jeg, at jeg ville lave endnu en opskrift på en salat som både består af frugt og grønt. Resultatet blev en citrussalat med kylling og fetaost.
Kyllingen sørger for, at salaten mætter og giver dig energi til dagen. Jeg har selvfølgelig brugt Frijsenborg Herregårdskylling. Et godt tip ville være at grille kyllingen på en grill i stedet for at stege den på en pande. Jeg har dog ikke en grill til rådighed lige pt., men hvis jeg havde, så havde jeg helt sikkert grillet kyllingen.

Husk som altid at følge med inde på min profil på Instagram. Min profil hedder ‘Isabellavlk‘ 

Prøv også: Sund sommersalat med grillet kylling eller vegansk bowl med hummus og grønt

Ingredienser

Salat
  • 260 g brystfilet – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 1 grapefrugt
  • 2 appelsiner
  • 1 avocado
  • 3 store håndfulde rucola
  • 2 spsk. hakkede mandler
  • 3 spsk. fetaost
Dressing
  • Saften fra 1 appelsin
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Steg kyllingebrystet/-brysterne på panden i lidt olivenolie. Drys med salt og peber. Lad kyllingen køle en smule af når den er gennemstegt og skær den derefter i skiver.
  2. Skær skrællen af citrusfrugterne og skær dem i skiver. Skær derefter avocadoen i skiver og skyld rucolaen.
  3. Pres saften fra en appelsin ned i en skål. Kom derefter olivenolie og et presset hvidløg i dressingen. Smag til med salt og peber.
  4. Hak mandlerne og klargør fetaosten. Anret derefter salaten på et fad. Kom rucola i bunden og derefter skiverne af grapefrugt, appelsin og avocado. Herefter kommes kyllingen på salaten og der toppes med mandler og fetaost.
  5. Hæld til sidst dressingen udover salaten og servér.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 5 / 5. Antal anmeldelser: 2

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

2 reaktioner

  1. Denne salat er utrolig lækker og frisk. Syrligheden fra citrus, fedmen fra avocadoen og salten fra fetaen – uhmmm…. perfekt til en forårsdag som i dag. ☀️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 2 pers.
Rating:
5
(2)
Udgivet: marts 13, 2021