Spar 1153 kr. på HelloFresh!

Nyd lækre måltider nemt. Brug min rabatkode!

fladbrød med kylling og grønt

Fladbrød med kylling og grønt

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Fladbrød med kylling og grønt er en nem og lækker ret. Fladbrødene er smurt med hummus og toppet med kylling, avocado, granatæblekerner og mynte.
Hold nu op hvor var det lækkert!

Som nogen måske kan se, så er denne opskrift inspireret af det libanesiske køkken. Jeg har før set restauranter lave en lignende fladbrød, dog ikke med kylling. Derfor tænkte jeg at jeg skulle lave min egen version. Selvfølgelig med Frijsenborg Herregårdskylling.
Jeg elsker hjemmelavede fladbrød, som kan bruges til SÅ mange ting. De er også gode til en græsk middag eller som tilbehør til daal. De er også utrolig nemme at lave og smager SÅ meget bedre end dem man kan købe i supermarkeder og i specialbutikker.

Disse fladbrød med kylling og grønt kan sagtens spises alene, men er også lækre med andre små retter (mezze). Det kan f.eks. være falafler, salat med kikærter og andet.
Jeg har selv en opskrift på hjemmelavede falafler liggende på bloggen, hvis i kunne tænkte jer at prøve det.

Husk som altid at gå ind og følge med hos mig inde på Instagram. Her deler jeg endnu mere mad og glimt fra min hverdag (dog mest mad). Jeg lover du ikke vil fortryde det!

Ingredienser

Fladbrød
  • 1 dl lunken vand
  • Gær (hvad der svarer til størrelsen på en ært)
  • 1/2 tsk. salt
  • 180 g hvedemel
Fyld
  • 4 hele lår – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 1/2 granatæble
  • 2 avocadoer
  • 4 store spsk. hummus
  • 4 spsk. olivenolie
  • Krydderier (Brug dine favoritter)
  • Mynte
  • Sesamfrø
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Kom lunken vand i en skål og opløs gæren deri. Kom derefter salt i skålen og rør det godt rundt.
  2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Dejen skal ikke være klistret, men stadig meget smidig og lækker. Ælt dejen grundigt og del den op i 4 lige store dele. Lad dejen hæve i 30-40 min.
  3. Tænd ovnen på 180 grader. Kom de 4 hele kyllingelår i et fad tildækket med bagepapir. Hæld olivenolie og dine favorit krydderier på kyllingen og gnid det godt ind. Bag kyllingen i ovnen i ca. 40 minutter. Kyllingen er færdig når kødsaften er klar. Når kyllingen er færdig, rives kødet af benene.
  4. Når dejen til fladbrødene har hævet rulles de ud på et meldrysset bord. De skal være meget tynde, ca. 3 mm i tykkelse. Steg brødene ved høj varme på en tør pande i ca. 2 min. på hver side. Pak brødene ind i sølvpapir eller lignende for at de holder sig bløde og lækre.
  5. Skær avocado ud i både og klargør granatæblekernerne. Find hummus, mynte og sesamfrø frem.
  6. Smør dine fladbrød med humus og kom derefter kylling, avocado og granatæblekerner på. Top med mynte, sesamfrø, salt og peber.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 4 pers.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021

Spar 1153 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt. Brug min rabatkode!