Spar 1153 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.

Hjemmelavet falafel med persilledressing

Hjemmelavet falafel med persilledressing

Hjemmelavet falafel med persilledressing er simpelthen så lækkert. De er perfekte i en pita, sammen med en sprød salat eller bare som en snack.

Som tidligere nævnt, så sætter jeg stor pris på det arabiske køkken. Derfor tænkte jeg, at det var på tide med endnu en opskrift derfra. Nemlig på verdens lækreste hjemmelavede falafler. Denne gang lavede jeg dem med en lækker persilledressing, rødbedehumusspicy karryhummus og grøntsager. Opskriften på de to slags hummus, findes allerede på bloggen. Yderligere vil jeg råde Jer til også, at lave min opskrift på det LÆKRESTE hjemmelavet naanbrød. Uhm en menu!

Jeg har før oplevet, at få tørre falafler og det er den mest ærgerlige oplevelse i verden. Derfor er de her falafler, altså alt andet end tørre. De er crispy udenpå og bløde og cremede indeni. Lige præcis som en falafel skal være i min optik.
Yderligere elsker jeg, at dyppe dem i en form for creme fraiche-/yoghurtdressing. Denne gang blev det en persilledressing. Alt i alt blev det til en skøn opskrift på hjemmelavet falafel med persilledressing.

Jeg håber, at i blev inspireret til at prøve opskriften. Husk som altid alt følg mig inde på Instagram, her hedder jeg ‘Isabellvlk‘. Her deler jeg endnu mere mad og et par glimt fra min hverdag som ung studerende.

Ingredienser

Falafler
  • 1 dåse kikærter
  • 2 hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk. spidkommen
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 1/2 liter fritureolie (Skal IKKE i dejen – til at fritere)
Persille-dressing
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Kom solsikkeolien over i en lille gryde og tænd komfuret på maks. Grydens bund skal være omkring 15 cm i diameter. Hvis gryden er større skal man bruge væsentligt mere olie. Falaflerne skal kunne fritere i olien uden, at ramme bunden.
  2. Kom alle ingredienserne (ikke fritureolien!) i en skål/foodprocessor og blend det til en ensartet masse. Dejen skal være blød, men skal kunne formes som kugler.
  3. Form dejen som kugler og kom falaflerne i det MEGET varme olie. De er færdige når de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på en tallerken med et stykke køkkenrulle.
  4. Blend creme fraiche, persille, hvidløg, citronsaft og salt med en stavblender.
  5. Servér de lune falafler med persilledressingen.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 16 stk.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021

Spar 1153 kr. på HelloFresh

Nyd lækre måltider nemt! Brug min rabatkode og støt mit madunivers.