Helstegt kylling i ovn

Helstegt kylling i ovn

Reklame for De 5 Gaarde og Frijsenborg Herregårdskylling

Helstegt kylling i ovn er altså bare altid en sikker vinder, hvis man gerne vil have saftigt kylling. Det er nemt, at lave, og kyllingen skal egentlig bare passe sig selv i ovnen.

Jeg laver alt for sjælendt en hel kylling, det smager altså bare så godt. Grunden til at jeg nok ikke laver det så tit er, at jeg ofte kun laver aftensmad til mig selv eller højst 2 personer. Og så kan en hel kylling være ret meget. MEN man kan jo sagtens bruge resterne til madpakke og dagen efter.

Men når jeg så får gæster er det helt perfekt med en helstegt kylling i ovn. Jeg lavede den her kylling en aften jeg fik nogle veninder på besøg, og de var rigtig tilfredse.

Kyllingen er krydret med en masse krydderier, og så har jeg brugt citron og frisk timian.

Igen har jeg brugt Frijsenborg Herregårdskylling, så kylling i bedste kvalitet. Udover det har kyllingerne god plads og frisk luft. De har altså levet under gode vilkår og det er jo rigtig rart at vide. Deres kylling kan i øvrigt købes i alle COOP’s butikker, så de er meget nemt tilgængelige.

Jeg håber at i har lyst til at prøve opskriften af.

Prøv også: Kylling i ovn med persilledressing 

Ingredienser

  • 1 hel kylling – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 3 løg
  • 4 hvidløg
  • 1,5 spsk. karry
  • 1,5 spsk. paprika
  • 1,5 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. Peber
  • 1 citron
  • Frisk timian
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Hak løgene groft og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
  2. Bland karry, paprika, spidskommen, salt og peber.
  3. Skær citronen i kvarte og kom dem ind i den hele kylling.
  4. Kom kyllingen i et ovnfast fad og gnid den udvendigt og indvendigt med olivenolie, krydderiblandingen, de pressede hvidløg og frisk timian. Kom de hakkede løg rundt omkring kyllingen.
  5. Kyllingen skal have ca. 50/55 min. i alt i ovnen. De første 40 min. skal ovnen stå på 170 grader, hvorefter der skrues op på 220 grader de sidste 10-15. Hold øje til sidst, skindet skal gerne blive sprødt og ikke brændt. Hæld evt. noget af saften ud over kyllingen løbende, det hjælper skindet med at blive sprødt.
  6. Top kyllingen med frisk timian.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 4 pers.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021