Julesnurrer med varme krydderier og hamp

Julesnurrer med varme krydderier og hamp

Reklame for Møllerup Gods

Julesnurrer med varme krydderier og hamp er SUPER lækre og perfekte til en god kop kaffe. De emmer af jul, og dufter helt fantastisk.

Jeg elsker kanelsnurrer og tænkte at jeg nu ville kaste mig ud i, at lave nogle julesnurrer. December måned nærmer sig, med hastige skridt og jeg glæder mig HELT VILDT. Jeg elsker jul, det er simpelthen bare SÅ hyggeligt. Og så er det også en god undskyldning for at spise en masse julekager, æbleskiver og andet godt.

De her julesnurrer med varme krydderier og hamp er simpelthen så lækre og smager virkelig af jul. Dog er de ikke helt som traditionelle snurrer, da jeg har tilsat hampemel til dejen. Hampemelen kommer fra Møllerup Gods, og smager super godt i bagværk. Selvom det anses som en superfood, giver det faktisk julesnurrerne et ekstra spark i smagen. Det spiller faktisk rigtig godt sammen med de varme krydderier i fyldet.
Så lad dig ikke skræmme væk af hampen, det fungerer super godt i snurrerne. Yderligere tilsætter de en smule næring til de ellers syndige snurrer. MEN i en snurrer skal der være smør, hvedemel og sukker i – så det er jeg ikke gået på kompromis med.
De kan også laves uden hampemel, hvor det erstattes af normalt hvedemel. Så får du en mere traditionel snurrer. Men jeg synes virkelig du skal afprøve hampemelen, hvis du føler dig fristet. Det kan købes både online hos Møllerup Gods og i Føtex og Bilka.

Prøv også: Laksesnurrer med dild og flødeost

Ingredienser

Dej
  • 30 g gær
  • 3 dl mælk
  • 70 g sukker
  • 100 g hampemel
  • 450 g hvedemel
  • 70 g blødt smør
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg til at pensle med til sidst (skal ikke i dejen)
Fyld
  • 140 g blødt smør
  • 120 g rørsukker/sukker
  • 3 tsk. kanel
  • 2 tsk. nelliker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g marcipan (revet)

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i mælken. Kom herefter sukker, hampemel, kardemomme, æg og salt i. Rør det hele grundigt sammen i en røremaskine eller med en håndmixer.
  2. Tilsæt så alt smør og hvedemel. Hvedemelet skal kommes i lidt af gangen. Dejen er klar når den slipper skålen og ikke er for klistret. Tilsæt ekstra hvedemel, hvis den rette konsistens ikke nåes med de 450 g. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 times tid. Dejen bliver forholdvis mørk i farven pga. hampen. Men fortvivl ej, de smager stadig SKØNT!
  3. Imens dejen hæver, kan fyldet laves. Alle ingredienserne kommes i en skål og røres godt sammen.
  4. Når dejen er hævet færdig, hældes den ud på et meldrysset bord. Rul den ud til et stort rektangel, som ca. er 30×60 cm. Smør herefter fyldet på hele overfladen. Fold herefter dejen ind til midten fra begge sider og rul igen dejen ud, så den måler ca. 30×40 cm. Skær strimler af to cm og sno den godt. Sno så strimlen rundt om fingeren og fold enden ned under snurren. Kom julesnurrerne over på et stykke bagepapir og lad dem hæve i 15 min. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Pensel julesnurrerne med æg og bag dem i ovnen i ca. 15 min. De er færdige når de har en flot og gylden overflade.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 10-12 stk.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021