Koldhævede boller uden surdej

Koldhævede boller uden surdej

Koldhævede boller uden surdej, er simpelthen bare SÅ lækre. De er saftige, sprøde og en smule seje som en god bolle gerne må være.

Efteråret kommer og vejret begynder at blive koldere, og man får mere og mere lyst til at gemme sig indenfor med en kop kaffe og en hjemmelavet bolle. Derfor tænkte jeg at det var ideelt, at komme med en opskrift på boller nu.

Jeg har længe gerne ville lave, den perfekte opskrift på koldhævede boller uden surdej. Jeg har sjælendt en surdej stående, så derfor er det dejligt med et godt alternativ til surdejsboller. Jeg ELSKER nemlig surdejsboller. Men jeg synes faktisk, at disse koldhævede boller blev ligeså gode.

Udover at være lækre, er de også super nemme at lave og kan laves man få ingredienser. Jeg har brugt speltmel, som jeg synes er en af de meltyper, som fungerer aller bedst i boller. Yderligere er de også lavet med hvedemel, havregryn og kerner. De har altså en smule tekstur, hvilket jeg også synes er super lækkert.

Bollerne kan sagtens kommes i fryseren og tages op ved lejlighed. De smager som nybagte efter en lille tur i ovnen. Så sørg for at lave en stor portion, de forsvinder ret hurtigt.

Prøv også: Sund banankage med havregryn og chokolade

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 5 dl vand
  • 180 g speltmel
  • 100 g blandet kerner og havregryn (Jeg brugte græskarkerner, hørfrø og solsikkekerner)
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren og salt i vandet i en stor skål. Lad det stå i 5 min. så alt opløses.
  2. Kom speltmel, blandet kerner og havregryn i skålen og bland det hele grundigt.
  3. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og rør grundigt med en røremaskine. Dejen skal være klistret og en smule flydende. Rør dejen i ca. 10 min. så dejen slipper kanterne i skålen af sig selv. Dette step er meget vigtigt, for at dejen får den rigtige tekstur. Lad dejen hæve natten over i køleskabet. Tag den gerne ud af køleskabet 30 min. inden, bollerne skal bages.
  4. Tænd ovnen på 230 grader og lad dine bageplader stå derinde.
  5. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og skær passende boller ud med en kniv. Dejen skal gerne slippe kniven forholdsvist let. Opskriften giver ca. 12 boller alt efter størrelsen.
  6. Bag bollerne i ca. 20 min. Bollerne er færdige når de er gyldne og lyder hule når du banker på bunden.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 12 stk.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 9, 2021