Kyllingefrikadeller med gulerod og squash

Kyllingefrikadeller med gulerod og squash

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Kyllingefrikadeller med gulerod og squash er nogle super lækre og sunde frikadeller som er perfekte til madpakken.

Traditionelle frikadeller har faktisk aldrig rigtig været min yndlingsting. Dog er disse lavet med kyllingefars og grøntsager virkelig lækre. De kan bruges som en lækker og sund aftensmad eller de kan fryses ned og tages op til madpakker.
Hvis du har børn, skal disse nok også falde i god jord. Det er også en rigtig god måde, at få dine børn til at spise flere grøntsager. Både squash og gulerod er nemlig ret kamufleret, i frikadellerne.

Udover kyllingefars, squash og gulerod er de også lavet med løg, hvidløg, æg, fuldkornsmel, citron, persille og karry. Både persille og karry er med til, at give dem rigtig god smag.

Kyllingefrikadeller med gulerod og squash er også rigtig nemme, at lave og kræver ikke særlig meget tid. Du kan roligt lave en stor portion, da de som nævnt sagtens kan fryses ned.

Igen igen igen, er opskriften lavet med Frijsenborg Herregårdskylling. Nemlig med deres lækre kyllingefars.

Hvis du godt kunne li’ denne opskrift på kyllingefrikadeller, synes jeg også du skal prøve min opskrift på græske kyllingefrikadeller. De er også utrolig lækre og perfekte til en græsk middag.

Ingredienser

  • 400 g kyllingefars – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 1/2 squash
  • 2 gulerødder
  • 1/2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. karry
  • 1 æg
  • 2 spsk. fuldkornsmel
  • 1 håndfuld persille
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Riv squash og gulerod.
  2. Hak løg, hvidløg og persille fint.
  3. Bland alle ingredienserne (bortset fra olie), til en ensartet fars. Dejen kommer til at føles en smule lind, hvilket er grundet saften fra grøntsagerne. Men det er sådan den skal være.
  4. Steg kyllingefrikadellerne i godt med olie. De skal steges indtil de er sprøde, og bliver mere faste i teksturen. Det tager omkring 6-8 min. alt efter størrelsen.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 20 stk.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021