Rød karry med kylling og sød kartoffel

Rød karry med kylling og sød kartoffel

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Rød karry med kylling og sød kartoffel er en smagfuld og lækker thailandsk ret. Retten består af bl.a. kylling, grøntsager og en masse krydderier.

Alle som kender mig ved, at hvis jeg sidder med et asiatisk menukort og man kan få karry, så vælger jeg 100 % karry. Det er en af mine yndlingsretter. Jeg er dog ikke til den meget stærke karry, men en lidt mildere en af slagsens.
Derfor tænkte jeg, at jeg hellere måtte få lavet en opskrift på karry til bloggen. Valget faldt på en rød karry med kylling og sød kartoffel.

Det gode ved en hjemmelavet karry er, at man selv kan styre hvor stærk den bliver. Husk at være opmærksom på, at hvis du køber din karrypasta i en asiatisk forretning er de ofte meget stærke og man skal ikke bruge så meget. Dog kan jeg helt klart anbefale at gøre det, da man får meget mere for pengene der. Jeg har dog brugt en rød karry fra Rema 1000 i denne opskrift, som også var ganske god.

Som i nok har gættet er opskriften selvfølgelig lavet med Frijsenborg Herregårdskylling. Hvis i er interesseret i, at høre mere om deres lækre danske kylling, så kan i besøge deres hjemmeside.

Prøv også: Thai suppe med kylling og kokosmælk 

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 1 squash
  • 2 peberfrugter
  • 3 søde kartofler
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 1 spsk. ingefær
  • 2 spsk. rød karrypasta (Afhænger dog af hvor stærk en karrypasta man bruger – jeg har brugt en fra Rema 1000)
  • Saften fra 1 lime
  • 2 tsk. fiskesauce
  • 1/2 tsk. salt
  • 1,5 dåse kokosmælk
  • Olie til stegning
  • Ris eller blomkålsris til 4 personer
  • Evt. koriander, forårsløg og ekstra lime til topping

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Skær derefter squash, peberfrugt og sød kartoffel i mundrette stykker. Til sidst skæres kyllingen ud i mellemstore stykker.
  2. Steg løg, hvidløg, ingefær og rød karry af i en gryde med lidt olie. Kom derefter sød kartoffel i gryden og lade det stege i 3-4 min. Kom så squash og peberfrugt i og lad det hele stege i yderligere 2-3 min. Kom herefter kokosmælk, fiskesauce, limesaft og salt i. Lad det hele simre indtil grøntsagerne er møre, det tager 7-8 min.
  3. Tilbered ris/blomkålsris nu.
  4. Steg kyllingen på en seperat pande i lidt olie. Når det er nogenlunde gennemstegt kommes det over i saucen med grøntsagerne. Lad det hele simre i yderligere 2-3 min.
  5. Servér karryen ovenpå ris/blomkålsris og top evt. med koriander, forårsløg og ekstra lime.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 5 / 5. Antal anmeldelser: 3

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

2 reaktioner

    1. Det er jeg glad for at høre – mange tak! 🙂 Jeg kunne godt forestille mig, at den ville være lækker uden kød!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 4 pers.
Rating:
5
(3)
Udgivet: marts 13, 2021