Sund cæsarsalat med kylling

Sund cæsarsalat med kylling

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Sund cæsarsalat med kylling er et nemt og lækkert forslag til aftensmaden. Salaten er toppet med rugbrødscroutoner og serveres med en dressing på skyr.

Jeg har lavet endnu en opskrift i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling. Denne gang har jeg lavet en lækker salat. I kender måske den klassiske cæsarsalat med hjertesalat, kylling, brødcroutoner, parmesanost og en fed dressing. En super lækker salat, men den er ikke så sund.
Derfor tænkte jeg at jeg ville lave en lidt sundere version af den. Jeg har erstattet brødcroutonerne med rugbrødscroutoner og lavet en dressing på skyr. Udover det har jeg tilføjet tomat, da jeg synes det er lækkert i en sund cæsarsalat med kylling.

Som nævnt længere oppe har jeg benyttet Frijsenborg Herregårdskylling til denne opskrift. I kender det nok godt efterhånden, men jeg tænkte lige jeg ville nævne hvorfor jeg godt kan li’ at bruge deres kylling. Kyllingerne vokser op under gode forhold og bliver både født og slagtet i Danmark. Udover det er kyllingerne opdrættet uden brug af antibiotika. Til sidst vil jeg også lige nævne at produktionen hos Frijsenborg foregår på en bæredygtig måde. Hvis i gerne vil vide mere, kan i hoppe ind og læse mere på deres hjemmeside.

Prøv også: Salat med kylling og kikærter

Ingredienser

Salat
  • 260 g kyllingebryst – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 2 små hjertesalat-hoveder (eller et stort)
  • 10 cherrytomater
  • 2 skiver rugbrød
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Parmesanost
Dressing
  • 2 spsk. skyr
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 hvidløg
  • 3 spsk. vand
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Kom lidt olie på en pande og steg kyllingbrysterne derpå indtil de er gennemstegte. Drys med salt og peber. Lad kyllingebrysterne køle af inden de skæres ud og bruges til salaten.
  2. Skær rugbrød i tern og vend dem i olivenolie og salt. Bag dem i ovnen i 15 min. ved 200 grader.
  3. Bland skyr, knust hvidløg, citron og vand til en dressing. Smag til med salt og peber.
  4. Skær hjertesalat og tomat ud i mundrette stykker. Anret derefter hjertesalat, tomat, udskåret kylling og rugbrødscroutoner på et fad. Riv til sidst en masse parmesanost udover salaten. Servér salaten med dressingen ved siden af.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 4.8 / 5. Antal anmeldelser: 4

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 2 pers.
Rating:
4.8
(4)
Udgivet: marts 13, 2021