Sund kage uden mel og sukker

Sund kage uden mel og sukker

Sund kage uden mel og sukker, er for dig der vil spise sundere, men stadig har en sød tand. Kagen er til den tunge side, men på en god måde. Derfor kan du også nøjes med et lidt mindre stykke en normalt. Tyngden i kagen kommer fra dadlerne, og det er også dem som søder kagen. Derfor kan man undgå at bruge fedtstof og sukker.

Derfor vil jeg gerne dele en opskrift, jeg har lavet, på en sund chokolade/marcipan-kage.
Jeg har været så heldig at få sponsoreret nogle lækre produkter fra Easis, og har derfor leget med dem i denne opskrift.

Jeg elsker alle Easis produkter, de smager fantastisk og så er de oveni købet uden tilsat sukker. Den her kage er altså også uden tilsat sukker, og faktisk også uden mel.

Jeg nyder at lave en sund kage uden mel og sukker, da det betyder at man kan spise den med god samvittighed. Jeg synes personligt ikke, at den smager “sundt”, og de gjorde mine veninder og kæreste heller ikke. (Win)

Jeg håber i er blevet inspireret og har lyst til at gå hjem og lave den her kage i jeres eget køkken.
Den skal nok falde i god jord!

Hvis du leder efter flere sundere alternativer, bør du også prøve min opskrift på sund chokolademousse med avocado.

Ingredienser

  • 300 g friske dadler
  • 400 g mandelmel
  • 3 æg
  • 50 g mørk chokolade (Easis, uden tilsat sukker)
  • 40 g hele mandler
  • 2 spsk. rå kakao
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 knivspids salt
  • 75 g marcipan (Easis, uden tilsat sukker)
  • Chokolade/hasselnød smørepålæg (Easis, uden tilsat sukker), der skal være nok til at dække toppen af kagen
  • En håndfuld friske hindbær

Fremgangsmåde

  1. Blend dadlerne og tilsæt derefter æg og kokosolie. Rør godt. Herefter tilsættes mandelmel, kakao og salt. Nu røres dejen godt sammen igen og den er klar til at komme i en springform eller lignende (24 cm i diameter). Smør springformen og kom dejen i.
  2. Nu skal kagen bages i 15 min. ved 180 grader, mens den gør det, hakkes mandler og marcipan. Kagen tages ud og marcipan-stykkerne fordeles jævnt over kagen (Se evt. video her ). Nu bages kagen igen i 10-15 min. til marcipanen er gylden.
  3. Kagen skal nu køle helt af, før den toppes. Når kagen af kølet smøres der med smørepålæg fra Easis. Det skal smøres i et jævnt lag udover hele kagen. Herefter drysses de hakkede mandler udover kagen.
  4. Smelt nu chokoladen og “drizzle” den udover kagen. Tilsæt toppes kagen med hindbær.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 1 mellemstor kage (6 pers.)
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021