Sund wok med kylling og grøntsager

Sund wok med kylling og grøntsager

Reklame for De 5 Gaarde og Frijsenborg Herregårdskylling

Sund wok med kylling og grøntsager er en af mine go-to retter i hverdagen. Det er nemt at lave og smager fantastisk.

Endnu en opskrift på en wok! Jeg elsker wok grundet, at det er nemt og man kan komme nærmest alt i. Denne wok er lavet med kylling, broccoli, peberfrugt, gulerødder, svampe og diverse løg. Yderligere giver alle krydderierne, limesaft, soyasauce, teriyaki sauce og sød chili sauce den gode smag.

Det fantastiske ved det asiatiske køkken er altså alle deres krydderier og smagsgivere. Det giver altså bare alle retter et kæmpe spark. Jeg har nævnt det før, men jeg ELSKER det asiatiske køkken.

En sund wok med kylling og grøntsager, er også en rigtig god ret til, at få spist flere grøntsager. Denne opskrift er spækket med grøntsager, og det er egentlig ikke noget man tænker over. Det smager bare skønt.

Jeg serverede denne wok med risnudler, men du kan også servere den med almindelige nudler eller ris. Her kan du selv vælge, hvad du bedst kan li’. Prøv også at servere retten med squash nudler, hvis du gerne vil gøre retten endnu sundere.

Igen er opskriften lavet med Frijsenborg Herregårdskylling fra De 5 Gaarde.

Prøv også min opskrift på, wok med kylling og kokosmælk. Den er også super lækker og cremet.

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 1 broccoli
  • 1 peberfrugt
  • 3 store gulerødder
  • 1 håndfuld svampe
  • 4 forårsløg
  • 2 løg
  • 3 hvidløg
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • Saften fra ½ lime
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 6 spsk. soya sauce
  • 2/3 dl sød chili sauce
  • 2 spsk. teriyaki sauce
  • Olivenolie til stegning
  • 1 hel pakke risnudler
  • Evt. sesamfrø til topping

Fremgangsmåde

  1. Hak løgene og forårsløgene, pres hvidløget i en hvidløgspresser og hak den friske ingefær.
  2. Skær kyllingen ud i mundrette stykker.
  3. Snit herefter alle grøntsagerne i mundrette stykker.
  4. Svits løg, hvidløg, forårsløg (gem lidt til topping), ingefær og alle krydderier i gryden. Kom herefter kyllingen i og giv det omkring 5 min.
  5. Kom så broccoli, gulerødder og peberfrugt i gryden. Giv det hele 5 min.
  6. Nu skal svampene i sammen med soya sauce, sød chili sauce og teriyaki sauce.
  7. Lad det hele simre i 8 min., kog risnudlerne imens.
  8. Til sidst smages din wok til med limesaft og den er klar til servering.
  9. Anret og spis!

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 4 pers.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021