Bagt sød kartoffel med mexicansk fyld

Bagt sød kartoffel med mexicansk fyld

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Bagt sød kartoffel med mexicansk fyld er en seriøst lækker aftensmad. Opskriften er fuld af smag, og kommer hele smagspaletten rundt. PRØV DEM!

Som tidligere nævnt ELSKER jeg mexicansk mad. Man bruger simpelthen bare de lækreste råvarer i det mexicanske køkken! Derfor tænkte jeg, at det var tid til endnu en mexicansk opskrift. Dem kan man ikke få for mange af, ifølge mig.

Søde kartofler er simpelthen bare så lækre, og kan bruges til så mange ting. Denne gang har jeg bagt dem hele og fyldt dem med krydret kylling, bønner, cheddarost, hjemmelavet salsa, guacamole og creme fraiche. Det blev en virkelig stor succes, og bestemt noget jeg snart skal lave igen.

Igen har jeg brug Frijsenborg Herregårdskylling til opskriften. Som jo altid er en succes. Husk at det kan købes i alle COOP’s butikker.

Hvis du kunne li’ denne opskrift, på bagt sød kartoffel med mexicansk fyld, synes jeg også, at du skal prøve mine opskrifter på mexicanske pandekager med kyllingsund mexicansk bowl med grillet kylling og hjemmelavede tacos med kylling chicken.

Husk som altid at følge med inde på Instagram. Her deler jeg endnu mere mad og små glimt fra min hverdag. Min profil hedder ‘Isabellavlk‘.

Hav en dejlig søndag.

Ingredienser

  • 4 mellemstore søde kartofler
  • 2 kyllingefileter (ca. 450 g) – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 1/2 pose spice mix (Min er fra Rema 1000)
  • 1 avocado
  • 2 store tomater
  • 1 hvidløg
  • 1/2 løg
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 100 g cheddarost
  • 1/2 dåse bønner
  • 1 rød peberfrugt
  • Saften fra 1/2 lime
  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Koriander
  • Evt. chili flager

Fremgangsmåde

  1. Skyld de søde kartofler grundigt, og prik 4-5 huller i hver kartoffel. Bag dem i ovnen i 45-60 minutter (afhængigt af størrelse). De er klar, når du kan stikke en gaffel ned igennem dem og de føles bløde.
  2. Imens kartoflerne er i ovnen, kan alt det andet forberedes. Kog kyllingefileterne i ca. 25 min. Træk herefter kødet fra hinanden med to gafler.
  3. Hak løget fint og skær peberfrugten i mundrette stykker.
  4. Steg løget og peberfrugten af på en pande i lidt olivenolie. Kom herefter det revede kylling, bønner og spice mix på panden. Lad det hele stege ved medium varme, i 3-4 minutter. Kom til sidste cheddarosten i, og lad det smelte.
  5. Lav en guacamole af avocado, limesaft, salt og peber.
  6. Hak tomat, løg og hvidløg fint og bland det til en salsa. Smag salsaen til med salt og peber.
  7. Lad kartoflerne køle en smule, inden dette step. Snit kartoflerne åbne, og gør plads til fyldet. Kom 1/4 af fyldet i hver kartoffel. Kom herefter guacamole, salsa og creme fraiche på. Top med koriander og chili flager.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 5 / 5. Antal anmeldelser: 1

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 4 pers. (4 stk.)
Rating:
5
(1)
Udgivet: marts 9, 2021