Citronsnurrer med marcipan og vanilje

Citronsnurrer med marcipan og vanilje

Citronsnurrer med marcipan og vanilje er fantastisk version af en snurrer. De er både syrlige, søde og smager helt fantastisk! PRØV DEM!

Endnu en opskrift på snurrer fra mig og det bliver nok ikke den sidste. Jeg ELSKER snurrer.
Denne gang blev det på syrlige citronsnurrer med marcipan og vanilje – NØJ de blev gode. Snurrerne har en perfekt balance mellem det syrlige og søde og passer perfekt til sommeren.
Jeg elsker at bruge citron i desserter og kager, det giver simpelthen bare en skøn smag og syrlighed som spiller rigtig godt op imod det søde. Derfor tænkte jeg at det ville passe perfekt ind i en snurrer.
Udover citron så består fyldet også af marcipan og vanilje, muuums.

Som jeg tidligere nævnt har jeg efterhånden en del opskrifter på snurrer på bloggen. Så tøv ikke med at hoppe ind og kigge efter lidt inspiration. Der er både opskrifter i det salte og søde køkken. Du kan f.eks. finde en opskrift på hvidløgsnurrer med persillepizzasnurrer med parmesan og hindbærsnurrer med marcipan.

TIP! Hvis du leder efter endnu mere inspiration til lækkert bagværk og andre madretter synes jeg du skal besøge Mummum. Det er to meget dygtige og søde piger som står bag og de har utrolig mange nemme, lækre og skønne opskrifter inde på deres side. Det er bare med at gå igang 

Ingredienser

Dej
  • 4,5 dl hvedemel (Tilsæt mere hvis det er nødvendigt)
  • 25 g gær
  • 1,5 dl lunken vand
  • 25 g blødt smør
  • 3 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg til pensling
Fyld
  • 150 g marcipan
  • Saft og skal fra en hel citron
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Kom lunken vand i en mellemstor skål og opløs gæren deri. Kom derefter salt og sukker i. Tilsæt hvedemel lidt af gangen til dejen ikke klistrer til dine fingre. Ælt derefter smør ind i dejen. Dejen kan både æltes med hænderne og på røremaskine. Lad dejen hæve i 1-2 timer.
  2. Kom blødt smør, citronsaft, citronskal, vaniljesukker og revet marcipan i en skål. Rør det grundigt sammen indtil fyldet er ensartet og cremet.
  3. Når dejen er hævet færdig, hældes den ud på et meldrysset bord. Rul den ud til et stort rektangel, som ca. er 30×50 cm. Smør herefter fyldet på hele overfladen. Fold herefter dejen ind til midten fra begge sider og rul igen dejen ud, så den måler ca. 30×40 cm. Brug evt. denne video som guide. Skær strimler af 2 cm og sno dem/den godt. Sno så strimlen rundt om fingeren og fold enden ned under snurren. Brug evt. denne video som guide til alt ovenstående. Kom citronsnurrerne over på et stykke bagepapir og lad dem hæve i 30 min. Tænd ovnen på 180 grader.
  4. Pensel citronsnurrerne med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen i ca. 15 min. De er færdige når de har en flot og gylden overflade.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 10 stk.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021