Hjemmelavede donuts med glasur

Hjemmelavede donuts med glasur

Hjemmelavede donuts med glasur er simpelthen bare SÅ lækre. De er super saftige og fuld af sødme.
Udover det bliver de så fine med den rette pynt. Prøv dem!

Jeg elsker søde sager, og især kager. Jeg laver det ikke så tit, for at forsøge at holde den sunde linje. Men når jeg gør, så elsker jeg det også.
Jeg har altid nydt at bage, og gjorde det faktisk rigtig meget da jeg var lidt yngre. Derfor tænkte jeg at det var på tide med lidt mere bagværk. Faktisk vil jeg fremadrettet forsøge, at bage endnu mere da det virker til at de opskrifter falder i rigtig god jord hos Jer. Det bliver både bagværk med sukker, smør og mel men også lidt sundere alternativer.

Men tilbage til de her super lækre hjemmelavede donuts med glasur! De smager helt fantastisk og de forsvandt utrolig hurtigt herhjemme. Især min kæreste var vild med dem.
De kan pyntes lige præcis som du synes og de kan altså blive ret flotte.

Hvis du har lyst til at give dig i kast med mere bagværk, synes jeg også du skal prøve mine opskrifter på julesnurrer med varme krydderier og sund banankage med havregryn og chokolade.

Husk at følge mig på Instagram, her hedder jeg ‘Isabellavlk‘ og deler endnu mere mad og hverdagsglimt.

Ingredienser

Donuts
  • 125 g sukker
  • 60 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 450-500 g hvedemel
  • 35 g gær
  • 2 æg
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 liter fritureolie
Pynt
  • 1 æggevide
  • 250 g flormelis
  • Farve fra rødbede (1 rødbede)
  • Krymmel efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Kom mælk og smør i en gryde og lade det simre ved medium varme indtil smøren er smeltet. Hæld blandingen i en skål og stil den på køl. Hold øje med hvornår blandingen er fingertemperatur og tag den ud når det er tilfældet og opløs gæren heri.
  2. Bland sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en skål. Hæld blandingen af smør, mælk og gær oveni sukker-blandingen. Rør det grundigt.
  3. Kom æg i dejen og rør den grundigt sammen. Tilsæt herefter melen lidt af gangen. Dejen har fået nok mel, når den ikke klistrer længere. Sørg dog for, at der ikke tilsættes for meget mel, da det kan gøre dejen for tør. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 times tid.
  4. Tag dejen ud af skålen og vej portioner af 75 g af. Rul en portion dej til en rund kugle og brug så fingeren til, at lave et hul i midten af kuglen. Gør hullet større og større, så det ligner en donut. Hullet i midten skal have en diameter på ca. 2,5 cm. Når alle dine donuts er klar, skal de hæve i ca. 30 min. mere.
  5. Varm fritureolien op til ca. 175 grader. Bag dine donuts i ca. 45 sek. på hver side. De skal være flotte og gyldne hele vejen rundt og bagt hele vejen igennem. Lad herefter dine donuts køle af.
  6. Bland æggevide med halvdelen af flormelissen, og rør det grundigt sammen. Kom herefter den sidste del af flormelissen i, til den har en tyk konsistens. Konsistensen skal være tykkere end en normal glasur med vand. Skræl rødbeden og hak den ud i store stykker. Kom halvdelen af glasuren over i en skål sammen med de store stykker rødbede. Rør glasuren rundt, indtil den har en fin lyserød farve. Fisk derefter rødbedestykkerne op.
  7. Dyb dine donuts i glasuren og drys med krymmel.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 10-12 stk.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021