Mexicanske pandekager med kylling

Mexicanske pandekager med kylling

Reklame for De 5 Gaarde og Frijsenborg Herregårdskylling

Mexicanske pandekager med kylling og grøntsager er en af mine go-to retter. Det er nemt at lave og smager hammer godt.

Som nogen måske ved, så ELSKER jeg mexicansk mad. Både i form af tacos, bowls og pandekager. Man bruger altså bare nogle af de lækreste råvarer i mexicansk mad, bl.a. avocado. Mmmh. Jeg har tidligere delt opskrifter på mexicanske lækkerier, og nu kommer der en mere.

I dag er opskriften på mexicanske pandekager med fyld af kylling, kidneybønner, peberfrugt, løg og krydderier. Jeg serverede dem med lidt forskelligt grønt, creme fraiche og salsa. Jeg synes personligt, at de fleste grøntsager passer til mexicansk mad, så vælg efter hvad du bedst kan lide.

Igen er det lavet med lækkert Frijsenborg Herregårdskylling fra De 5 Gaarde, som er en af mine faste samarbejdspartnere. Det jeg sætter mest pris på ved Frijsenborg Herregårdskylling, er at kyllingerne har god plads og god mulighed for at frisk luft. Udover det er kyllingen ikke pumpet med vand, som meget andet er.

Jeg håber i har lyst til at prøve opskriften!

Hvis du leder efter mere inspiration til mexicansk mad, så prøv også min opskrift på sund mexicansk bowl med grillet kyllinghjemmelavede tacos med pulled chicken og mexicansk kyllingeburger med guacamole.

Ingredienser

  1. Ca. 450 g kyllingebryst – Frijsenborg Herregårdskylling
  2. 2 peberfrugter
  3. 2 hvide løg
  4. 1 fed hvidløg
  5. 1 dåse kidneybønner
  6. 1 pose fajita krydderimix
  7. 1 pose mexicanske pandekager (Jeg brugte dem med fuldkorn, købt i Rema 100)
  8. 1 pose cheddarost
  9. Salsa (Efter behov)
  10. Creme fraiche (Efter behov)
  11. 1 avocado (Eller guacamole)
  12. 2 håndfulde små tomater
  13. 2 store håndfulde salat
  14. ½ agurk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 185 grader (varmluft).
  2. Kog kyllingebrysterne i ca. 30 min. Træk herefter kødet fra hinanden med to gafler.
  3. Imens kyllingen koger kan løg, peberfrugt og hvidløg hakkes.
  4. Steg løg, hvidløg og peberfrugt af på en pande.
  5. Kom herefter kylling og kidneybønner (husk at dræne dem for saften) i samme pande .
  6. Tilføj til sidst fajita krydderimix og lad det hele simre i 5 minutter.
  7. Kom fyldet i pandekagerne, sammen med lidt cheddarost (gem noget til at toppe med), fold dem sammen og placér dem i et ovnfast fad.
  8. Top pandekagerne med resten af cheddarosten og kom dem i ovnen i ca. 15 min. til de er gyldne og osten er smeltet.
  9. Avocado, tomater, salat og agurk snittes mens pandekagerne er i ovnen.
  10. Tag pandekagerne ud af ovnen og server sammen med grøntsager, salsa og creme fraiche.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 2-3 pers.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021