Pizza med kylling og grønt

Pizza med kylling og grønt

Reklame for Frijsenborg Herregårdskylling

Pizza med kylling og grønt er en skøn sommerpizza fyldt med lækre sager. Pizzadejen er nem at lave og skal bare passe sig selv på køl natten over.

Tid til endnu en opskrift på pizza. Jeg elsker pizza og det gør de fleste andre jeg kender også. Derfor tænkte jeg, at det var på tide, at forsøge mig med endnu en opskrift på pizza. Denne gang er den toppet med Frijsenborg Herregårdskylling, champignon, asparges, diverse oste, rosmarin og pesto. Den her pizza passer perfekt sammen med et glas koldt hvidvin, hvis jeg selv skulle sige det.

Som tidligere nævnt har jeg benyttet Frijsenborg Herregårdskylling til opskriften, som jo er en fast samarbejdspartner. Det er danske kyllinger, som er opdrættet under gode forhold og med respekt for naturen. Nogle værdier jeg vægter meget højt selv og jeg er derfor meget glad for, at kunne dele inspiration med deres kylling.

Jeg håber i blev inspireret til at afprøve opskriften på pizza med kylling og grønt. Hvis i leder efter mere inspiration til pizzaer har jeg også en opskrift på tortilla pizza med kylling og ricottasurdejspizza med hokkaido græskar og chorizo og hjemmelavet pizza med skinke og grøntsager.

Husk som altid at følge med inde på min profil på Instagram. Her deler jeg endnu mere mad. Min profil hedder ‘Isabellavlk‘.

Ingredienser

Dej
  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 10 g salt
  • 200 g durummel
  • 500 g hvedemel (Gerne Tipo 00)
Fyld
  • 450 g kyllingebryst – Frijsenborg Herregårdskylling
  • 1 bundt asparges
  • 400 g champignon
  • 250 g mascarpone
  • 200 g revet mozzarella
  • 100 g revet parmesanost
  • 4 spsk. grøn pesto
  • Frisk rosmarin
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet. Kom derefter durummel i og rør det grundigt sammen. Tilsæt så salt og kom derefter hvedemel i lidt af gangen. Rør dejen grundigt sammen med en elpisker eller røremaskine. Dejen er rørt nok når den slipper kanterne af skålen. Den være fast og klistret. Stil dejen i køleskabet til hævning natten over.
  2. Tag dejen ud af køleskabet 1 time før den skal bruges. Form derefter 4 store boller af dej og lad dem hvile 1 time mere på køkkenbordet. Herefter er dejen klar til at blive brugt.
  3. Tænd ovnen på 200 grader og lad dine bageplader blive derinde. Kog kyllingebrysterne i ca. 25 min. Træk derefter kødet fra hinanden med to gafler. Skær champignon og asparges ud i mundrette stykker.
  4. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzaerne på et stykke bagepapir. Dejen skulle gerne være så elastisk at man kan undlade at bruge en kagerulle. Smør pizzaerne med mascarpone og kom derefter revet ost på. Herefter fordeles det revede kylling, champignon og asparges ud på de 4 pizzaer. Top pizzaerne med parmesanost, rosmarin, salt og peber. Glid pizzaerne over på de varme bageplader og bag dem i ca. 12-15 min indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Når pizzaerne er færdigbagt og har kølet en smule af toppes de med grøn pesto.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 5 / 5. Antal anmeldelser: 1

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 4 mellemstore pizzaer
Rating:
5
(1)
Udgivet: marts 13, 2021