Sund kanelkage med glasur

Sund kanelkage med glasur

Sund kanelkage med glasur er en super nem og lækker kage som kan spises med god samvittighed. Kagen er uden mel, smør og raffineret sukker.

Endnu en opskrift på et sundere alternativ fra mig. Jeg elsker kanelkage og tænkte derfor jeg ville forsøge mig med en sundere en af slagsens. Den endte med at blive virkelig god, og man kan slet ikke smage at den er et sundere alternativ. Kagen er sødet med Perfect Sød fra Easis (Reklame) og glasuren er sødet med dadler. Udover det er hovedingredienserne i kagen kikærter og æg. Så kagen er altså fyldt med gode og sunde sager.
Udover det er kagen hurtig og nem at lave, så den er perfekt til dig som ikke vil bruge for meget tid i køkkenet. En sund kanelkage med glasur kan alle finde ud af.

Hvis du leder efter flere opskrifter på sundere alternativer, kan du også prøve mine opskrifter på sund banankage med havregryn og chokoladesunde gulerodsmuffins uden sukker og sunde dadelbarer med kakao og peanuts. Du kan finde endnu flere herinde på bloggen, så det er bare med at gå igang.

Husk som altid at følge med hos mig inde på Instagram. Det ville gøre mig utrolig glad.

Ingredienser

Kage
  • 480 g kikærter fra dåse (svarer til 2 dåser)
  • 6 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 4 tsk. bagepulver
  • 6 tsk. kanel
  • 4 tsk. flydende sødestof – Jeg har brug Perfect Sød fra Easis (Reklame)
  • Kokosolie til at smøre formen
  • Fad som måler 20×30 cm
Glasur
  • 10 dadler
  • 150 g cashewnødder
  • 8 spsk. mælk
  • 2 tsk. instant kaffe
  • 4 spsk. rå kakaopulver (uden sukker)

Fremgangsmåde

  1. Kom cashewnødder i en skål og hæld kogende vand udover dem. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  2. Kom alle ingredienserne til kagedejen i en skål og blend det grundigt med en stavblender. Kom bagepapir i et fad/en form og smør med kokosolie. Jeg brugte et rektangulært fad, som målte ca. 20×30 cm. Hæld derefter dejen i fadet/formen og kom kagen i ovnen. Kagen skal bages i 25-30 min. Brug en strikkepind eller lignende til at tjekke om kagen er færdig. Hvis strikkepinden kommer ud uden dej på, er kagen færdig. Lad kagen køle af inden glasuren kommes på.
  3. Kom de opblødte cashewnødder, dadler, mælk, rå kakaopulver og instant kaffe i en minihakker. Blend det hele til en ensartet masse. Glasuren skal være forholdsvis tyk.
  4. Smør glasuren ovenpå kagen og servér.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 1 kage (12 portioner)
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021