Sunde gulerodsmuffins uden sukker

Sunde gulerodsmuffins uden sukker

Sunde gulerodsmuffins uden sukker er SÅ lækre og fulde af smag. De er lavet helt uden raffineret sukker og smager stadig fantastisk. Prøv dem!

Jeg elsker gulerodsmuffins, og tænkte at jeg derfor ville forsøge mig med et sundere alternativ til de normale. De endte med at blive super lækre, og så er de lavet helt uden sukker. Jeg har i erstatning for sukker brugt produkter fra Easis (reklame). Nemlig deres ‘Perfect Sød’, ‘Florsød’ og ‘Fibersirup’.
Det hele fungerede super godt, og der smager faktisk som om, at kagerne er sødet med normalt raffineret sukker.

Jeg har lavet en lyn-marengs som topping, for at holde kalorieniveauet endnu mere nede. Men jeg er sikker på, at de også er gode med en glasur af flødeost og ‘Florsød’.
En lyn-marengs er nem at lave, men skal laves LIGE inden den skal bruges. Den må ikke stå efter den er blevet pisket, da den så bliver meget luftig og svær at arbejde med.
Derfor skal du være lynhurtigt 

Sunde gulerodsmuffins uden sukker er perfekte, at servere for gæster til kaffen eller som dessert. Jeg tør væde på, at dine gæster ikke tænker over, at det er et sundere alternativ.

Kunne du tænke sig flere opskrifter på sundere alternativer synes jeg også du skal prøve mine opskrifter på sund banankage med blåbær og skyr og sund chokolademousse med avocado.

Ingredienser

Muffins
  • 200 g gulerod
  • 50 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsmel
  • 75 g havregryn
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 dl neutral olie
  • 2 æg
  • 1,5 tsk. kanel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. Perfect Sød
  • 1,5 tsk. bagepulver
Lyn marengs
  • 80 g æggevide
  • 3 spsk. florsød
  • 1,5 spsk. fibersirup

Fremgangsmåde

  1. Riv gulerødderne fint.
  2. Blend havregrynene fint og bland dem med hvedemel, fuldkornsmel, kanel, salt og bagepulver. Rør det hele godt.
  3. Pisk æggene luftige og rør olie, ‘Perfect Sød’ og gulerødderne i. Kom herefter den tørre blanding i. Bland det hele grundigt og kom så til sidst vandet i.
  4. Kom dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 20 min. Tjek om de er færdige ved at stikke en strikkepind ned i kagerne. Kagerne er færdige når strikkepinden kommer op uden dej på. Lad kagerne køle helt af inden marengsen laves. Marengens kan ikke stå så længe uden, at blive luftig – derfor skal den laves lige inden den skal bruges.
  5. Kom æggevider op i en skål og pisk dem stive. Kom herefter florsød og fibersirup i. Pisk grundigt og sprøjt herefter marengs ud på toppen af kagerne. Dette step skal gå så hurtigt som muligt, grundet at det er en lyn-marengs. Servér kagerne straks herefter.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 0 / 5. Antal anmeldelser: 0

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 6 stk.
Rating:
0
(0)
Udgivet: marts 13, 2021