Sund brownie med glasur

Sund brownie med glasur

Sund brownie med glasur er endnu en sund, nem og lækker kage. Den er uden mel, smør og raffineret sukker. Haps – PRØV DEN!

Det ser ud til at i er ret vilde med de sundere alternativer jeg laver. Derfor tænkte jeg at lave endnu en sund kage til samlingen. Denne gang faldt valget på en sund brownie med glasur.
Kagen består hovedsageligt af æg og kidneybønner og glasuren er lavet på bl.a. cashewnødder og dadler.
Udover at være sund, så er kagen også hurtig at bikse sammen. Så hvis den søde trang kommer, kan du hurtigt bikse en sundere brownie sammen.

Hvis du er glad for de sundere alternativer til søde sager, synes jeg også du skal afprøve sund kanelkage med glasursunde gulerodsmuffins uden sukker og sund banankage med havregryn og chokolade. Du kan udover disse finde mange flere sundere alternativer på bloggen. Så det er bare med at komme igang.

Som altid, vil jeg huske dig på at følge med på min instagram-profil. Her hedder jeg ‘Isabellavlk‘ og du kan finde endnu mere inspiration til mad og følge lidt med i min hverdag.
Det ville gøre mig rigtig glad og jeg lover dig at du ikke vil fortryde det.

Ingredienser

Kage
  • 480 g kidneybønner fra dåse (svarer til 2 dåser)
  • 6 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 4 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. rå kakaopulver (uden sukker)
  • 5 tsk. flydende sødestof – Jeg har brug Perfect Sød fra Easis (Reklame)
  • Kokosolie til at smøre formen
  • Fad som måler 20×30 cm
Glasur
  • 10 dadler
  • 150 g cashewnødder
  • 8 spsk. mælk
  • 4 spsk. rå kakaopulver (uden sukker)

Fremgangsmåde

  1. Kom cashewnødder i en skål og hæld kogende vand udover dem for at gøre dem bløde. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  2. Kom alle ingredienserne til kagedejen i en skål og blend det grundigt med en stavblender. Kom bagepapir i et fad/en form og smør med kokosolie. Jeg brugte et rektangulært fad, som målte ca. 20×30 cm. Hæld derefter dejen i fadet/formen og kom kagen i ovnen. Kagen skal bages i 25-30 min. Brug en strikkepind eller lignende til at tjekke om kagen er færdig. Hvis strikkepinden kommer ud uden dej på, er kagen færdig. Lad kagen køle af inden glasuren kommes på.
  3. Kom de opblødte cashewnødder, dadler, mælk og rå kakaopulver i en minihakker. Blend det hele til en ensartet masse. Glasuren skal være forholdsvis tyk.
  4. Smør glasuren ovenpå kagen og servér.

Hvor mange stjerner vil du give denne opskrift?

Klik på en stjerne for at rate

Gennemsnits rating 5 / 5. Antal anmeldelser: 1

Denne opskrift har ikke fået stjerner endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Antal: 1 kage (12 portioner)
Rating:
5
(1)
Udgivet: marts 13, 2021